2022. május 23. - Dezső
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°11°

A Magyar Pszichiátriai Társaság szerint a fiatalok "mentális egészségét veszélyezteti" a pedofiltörvény

Elképesztő...Az a legelszomorítóbb, hogy ezek komolyan gondolják.

A szexuális kisebbségekbe sorolható személyek nem maguk választják a sorsukat, a nemi identitásukat vagy szexuális orientációjukat, hanem azt döntően az általuk nem befolyásolható, nem irányítható komplex biológiai folyamatok határozzák meg - írta "szakmai állásfoglalásában" a Magyar Pszichiátriai Társaság nevű gittegylet.

A szakmai szervezet "a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” törvénymódosítás kapcsán szólalt meg.

A Facebook-bejegyzés itt található.

A "társaság" állást foglal amellett, hogy "a nemi identitás és a szexuális orientáció kialakulása környezeti hatással (pl. neveléssel, „propagandával”) nem befolyásolható".

Azt írják: a szülők nemi identitása és szexuális orientációja nem befolyásolja a gyermek nemi identitását, szexuális orientációját, egészséges fejlődését, ennek ellenkezőjét bizonyító tudományos adat nem áll rendelkezésre. Ugyanakkor az ezeket a szülőket és gyermekeiket érő stigmatizáció egyértelműen káros hatású.

Szerintük a külső befolyások hatástalanságát bizonyítja a reparatív szemléletű “terápiás” megközelítések kudarca is. "Amennyiben a fenti témákat tabusítjuk, az információkhoz való hozzáférést elzárjuk, akkor az érintett gyermekek, fiatalok egyedül maradnak a kérdéseikkel, bizonytalanságaikkal. Ennek következményeként pedig jelentősen megnő annak a veszélye, hogy - ahogy az a különféle kisebbségi csoportok esetében általában is jellemző, melyet szakirodalmi adatok is alátámasztanak - az eleve kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb érintett gyermekek, fiatalok körében fokozódik a szorongásos zavarok, önsértő magatartás, szerhasználat, depresszió és az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye. Előzőek mellett tudományos felmérések mutatnak rá arra is, hogy a gyermekek szexuális nevelése, felvilágosítása nem várható el kizárólagosan a szülőktől, családtagoktól" - írták.

Állásfoglalásuk szerint tehát amellett, hogy a gyermekek védelme szempontjából a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb büntetőjogi fellépés egyértelműen és határozottan szükséges, a 2021. évi LXXIX. törvény a fiatalok egy részének mentális egészségét kifejezetten veszélyezteti, melyre az állásfoglalásukkal a döntéshozók figyelmét is felhívják.


Álljon itt néhány friss hír a beteg világukkal kapcsolatban:

Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját és élettársát szexuális erőszak miatt

Elfogatóparancsot adtak ki egy drogos, transznemű, magyar youtuber ellen

Coming outol a Mikulás a norvég posta karácsonyi reklámjában

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató