2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A mérhetetlen LMP útdíjjal sarcolná meg a gépjárműveket

A gépjárműforgalom mérséklését is célzó politikai nyilatkozatot fogadtak el az LMP budapesti szervezetei szombaton tartott kongresszusukon – közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.

Az LMP közleményében úgy fogalmazott, céljuk, hogy kormányra kerülésük esetén „Magyarország végre a szavakon túl tettekben is elindulhasson a fenntarthatóság felé”.

Az ellenzéki párt ennek érdekében használat- és szennyezésarányos útdíjjal mérsékelné a gépjárműforgalmat, az autók megengedett sebességét pedig lakott területeken belül óránként 30 kilométerben maximálnák, ami alól a főútvonalak jelenthetnek kivételt.

Az LMP rögzítette továbbá, hogy nem támogatják külföldi elitegyetemek magyar adófizetői forrásokból történő építését, ahogy a budapesti repülőtér bővítését, valamint új városligeti épületek létrehozását sem.

Az ellenzéki párt ezzel szemben fejlesztené a kerékpáros és gyalogos forgalmat, valamint növelné a települési zöldterületeket.

A Normafát pihenésre és kirándulásra alkalmas városi erdőként, nem szórakoztató központként kell kezelni és megújítani, a Népligetet pedig természetközeli és műemlék közparknak meghagyni, fejleszteni

– áll az LMP budapesti szervezeteinek nyilatkozatában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató