2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ismét tüntettek Nyugat-Európa városaiban az oltási igazolások és a korlátozások ellen

Nyugat-Európa számos városában tüntettek szombaton a koronavírus-járvány elleni korlátozó intézkedések és az oltási igazolások bevezetése ellen. Stuttgartban a demonstrálók megálltak a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati műsorszóró épülete előtt, bírálva azt, ahogy a sajtó a világjárványról tudósít.

A nyugat-németországi Stuttgartban és Offenbachban több mint ezren vonultak az utcákra, hogy tiltakozzanak a korlátozások ellen. Az északi Schwerin városban a nagyjából 1200, a korlátozások ellen tüntető mellett néhány ellentüntető is megjelent. További megmozdulásokat tartottak még Hamburgban, Düsseldorfban, Chemnitzben, Lipcsében, Drezdában és Freiburgban is.

AZ OLTOTTSÁGI IGAZOLÁS ELLEN TILTAKOZTAK

Párizsban és más francia városokban több százan tiltakoztak a hétfőtől bevezetendő oltottsági igazolás ellen. A 16 éven felüliek számára hétfőtől kötelező bemutatni a – három vakcinával érvényes – oltottsági igazolást az ötven főnél több embert fogadó nyilvános helyeken, sportlétesítményekben, kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben, vendéglátóhelyeken, hotelekben, vonatokon, távolsági buszokon, belföldi repülőjáratokon.



A svéd fővárosban, Stockholmban is mintegy 3 ezren, Göteborgban, a második legnagyobb svéd városban pedig ezren tüntettek az oltási igazolás ellen, amelyet az 50 fősnél nagyobb rendezvényeken kötelező felmutatni.

Helsinki belvárosában is 4 ezer ember vonult fel békésen tiltakozva az ellen, hogy a járvány miatt korlátozzák a rendezvények megtartását és az éttermek szolgáltatásait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató