2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Öngól: lezárta a kommentelést a pszichiátriai társaság

Kommentek sokaságában kritizálták a Magyar Pszichiátriai Társaság gyermekvédelmi törvényt kritizáló posztját, végül az MPT lezárta a kommentelés lehetőségét.

Mint azt portálunk is megírta, a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság Facebookon közzétett közleményben kritizálja „szakmai alapon” a gyermekvédelmi törvényt. A közlemény azonban, mint elemzésünkben megírtuk, tudományosan erősen vitatott kijelentéseket tesz (hogy a em heteroszexuális orientációk is elsősorban biológiai gyökerűek, hogy neveléssel nem lehet megváltoztatni valaki nemét, és így tovább). 

A mandiner információi szerint korántsincs a két szervezeten belül konszenzus a közleményből, a pszichiátereknél például míg az elnökség elfogadta a dolgot, addig a tágabb vezetőség nem is tudott róla. 

Azonban az pszichiátriai társaság Facebook-posztja alatt is nem csak sokan támogatták, hanem rengetegen kritizálták is szakmai alapon a közleményt. Olyannyira, hogy nagyjából 370 komment után az MPT lezárta a kommentelés lehetőségét. Pedig a hozzászólók többsége szakmabeli volt.

Íme az öngól:

Mivel a poszt nyílt poszt, és a kommentek ott olvashatóak alatta (kivéve amelyeket törölték vagy az oldal kezelői, vagy a kommentelők maguk), a mandiner válogatott néhányat, de a neveket kisatírozták, mind a támogatóknál, mind a kritikusoknál.


 

 

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató