2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Németország 5000 sisakot küld Ukrajnának, Klicskóék kiakadtak

Az ukrán főváros, Kijev polgármestere, az egykori boksz világbajnok, Vitalij Klicskó szerint viccnek is rossz a németek felajánlása, miszerint küldenek 5000 katonai sisakot Ukrajnának arra az esetre, ha Oroszország megtámadná őket. Klicskó azt mondta, a hír hallatán a szava is elállt,- írta meg a Reuters.

Németországot egyre több kritika éri amiatt, hogy nem küldenek fegyvereket Ukrajnába, ahogy azt Nagy-Britannia vagy az Egyesült Államok teszi. A védelmi miniszter, Christine Lambrecht azt mondta, azért sisakokat küldenek, mert kifejezetten azt kértek tőlük. Védelmi fegyvereket azért nem küldenek, mert nem akarják tovább növelni a feszültséget.

Vitalij Klicsó, aki évekig élt Németországban, elképedt a felajánláson. „A német kormány viselkedésétől eláll a szavam. A védelmi miniszter nyilvánvalóan nem fogta fel, hogy a tökéletesen felszerelt orosz hadsereggel nézünk szembe, ami bármelyik pillanatban megkezdheti Ukrajna invázióját” - mondta az egykori bokszbajnok a Bildnek. „Legközelebb mit küldenek? Párnákat? - viccelődött.”

Ukrajna berlini nagykövete, Andrij Melnik azt mondta, a sisakokat szimbolikus gesztusként értékeli, de hazájának és katonáiknak felszerelésre lenne szükségük, és a sisakok nem a legfontosabb részei ennek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató