2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Több német városban is megrongálták az LMBTQ áldozatok emlékművét

több német városban is megrongálták aZ LMBTQ áldozatainak szentelt emlékműveket. Január 13-án Mainzban egy azóta azonosított 51 éves férfi horogkeresztet mázolt az emlékműre.

David Profit, Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartomány családügyi és kulturális minisztere, queer ügyekért felelős biztosa megdöbbent a rongálás miatt:

“Hat hónapon belül ez már a második alkalom, hogy ezt az emlékművet meggyalázzák. A lehető leghatározottabban elítélem ezeket a cselekményeket. Az állami önkényuralom meleg, leszbikus, biszexuális, transz, interszexuális és queer áldozatait, akikről itt megemlékezünk, most többször is támadás érte. Az államnak határozottan üldöznie kell ezeket a cselekményeket, és mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az elkövetőket felelősségre vonják.”

Kölnben 1995-ben avatták fel a Hohenzollern-híd közvetlen közelében a rózsaszín háromszöget megidéző emlékművet, ami a nemzetiszocializmus idején kriminalizált, üldözött és meggyilkolt homoszexuális embereknek állít emléket. A most összefirkált emlékmű kapcsán az észak-rajna-vesztfáliai LMBTQ szervezet, a Queeres Netzwerk NRW vezetője, Lilith Raza azt mondta, a diszkrimináció és a gyűlölet nem lehet elfogadható a társadalomban – sem szavakban, sem vandalizmus, sem pedig fizikai erőszak formájában. A kölni önkormányzat ígéretet tett az emlékmű mielőbbi megtisztítására.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató