2022. május 23. - Dezső
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°11°

Szabálytalan maszkhasználat miatt bírságolt meg egy dohánybolti eladót egy debreceni álrendőr

Január 18-án bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy az egyik debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr megbírságolta. A rendőrség egy 51 éves helyi férfit gyanúsít az ügyben, akit január 26-án állították elő a rendőrkapitányságra.A nyomozás adatai szerint a botcsinálta rendőr bement az üzletbe, egy pillanatra megmutatta az igazolványát a fiatal eladónak, majd tájékoztatta arról, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni vele szemben. Vázolta a lehetőségeket, amelyek közül az eladó az 5000 forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított egy telefonhívással próbálta hitelességét megerősíteni, ezért úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne a szabálysértés miatt. Az alkalmazott ezt követően átadta neki a pénzt.
 

„A rendőrigazolvány, valamint a kiváló színészi alakítás mégis kevésnek bizonyult, a sértett rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót”

-írja a rendőrség a honlapján.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak. Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le. A rendőrség kezdeményezésére a bíróság a férfit letartóztatta zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató