2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

1200 év után a koronavírus miatt zár be Anglia legrégebbi kocsmája

Több mint 1200 év után bezár a hertfordshire-i St. Albansban álló Ye Olde Fighting Cocks kocsma, ami a Guiness Rekordok Könyve szerint a legrégebbi kocsma Angliában, miután a működési engedélyét biztosító cég csődeljárás alá került, írta meg a BBC.



Az üzemeltető Christo Tofalli azt mondta, a koronavírus-járvány miatt került olyan helyzetbe, hogy anyagilag már nem tudja fenntartani a 793 óta nyitva tartó helyet. A kocsma túlélt már háborúkat, járványokat és gazdasági válságokat, de a koronavírus-járvány „pusztító” volt, és az üzletnek nem maradt semmilyen „biztonsági hálója”.

„Csapatommal együtt mindent megtettünk, hogy a kocsma tovább működjön(…)Az elmúlt két év azonban példátlan volt a vendéglátóipar számára, és mindannyiunkat legyőzött, akik a lehető legjobban próbáltuk biztosítani, hogy ez a többszörösen díjnyertes kocsma a jövőben is folytatni tudja működését.”

Hozzátette, a helyet egy új vezetés még újranyithatja, a kocsma tulajdonosa, a Mitchells and Butlers (M&B) jelenleg is tárgyal cégének vagyonkezelőivel.

Az M&B megerősítette a BBC-nek, hogy nem tervezi a kocsma végleges bezárását, de tárgyal érdeklődőkkel, és azt tervezi, hogy egy későbbi időpontban újra megnyitja az Abbey Mill Lane-en található helyet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató