2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az ENSZ szerint túl kevés migránst fogad be az EU

Az ENSZ egyik magas rangú tisztviselője az Európai Uniót bírálta a határainál tapasztalható gyakorlat, a migránsok „visszaszorítása” miatt.

Az ENSZ menekültügyi biztosa éles bírálatokat fogalmazott meg az Európai Unióval szemben az illegális bevándorlókkal való bánásmód miatt, az ENSZ az unió védelmi intézkedéseit túl keménynek minősítette, annak ellenére, hogy

2021-ben az egész európai kontinensen megugrottak a menedékjog iránti kérelmek, az előző évhez képest harmadával nőttek.
 
Az ENSZ hivatalos honlapján közzétett bejegyzés szerint Filippo Grandi, aki az ENSZ menekültügyi főbiztosa, „jogilag és erkölcsileg elfogadhatatlannak” minősítette az EU határvédelmét, és irányváltoztatásra szólította fel az uniót.

A biztos azt írta nyilatkozatában, hogy

amit az EU tesz, az globálisan precedenst teremt, ezért az EU-nak orvosolnia kell az általa problémásnak tartott határrendészeti kérdéseket. 

Az Európai Unió Menekültügyi Ügynökségének adatai szerint tavaly több mint 600 000 személy kért nemzetközi védelmet az úgynevezett EU+ országokban – amelyekbe olyan, az Európai Unión kívüli nemzetek is tartalmaznak, mint Szerbia és az Egyesült Királyság –, míg 2020-ban alig több mint 450 000-en.

A migrációs nyomás akkor kezdett emelkedni Európában, amikor a kontinens az illegális csónakos migránsok beáramlásával szembesült:

csak 2021-ben 28 000 személy szállt partra kis csónakokon a brit partoknál, míg Lampedusa – egy kis sziget Olaszország déli részén – partjainál 35 000 illegális bevándorló kötött ki.

 A jelentések szerint Szíria és Afganisztán a menedékkérők fő származási helye, bár a listán Pakisztán, Törökország és Nigéria is előkelő helyen szerepel – írta meg a Breitbart.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató