2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Korrupcióval gyanúsítja Horváth Csaba zuglói polgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Horváth egy társával a fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy céget, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított a zuglói polgármester és egy volt helyi politikus – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán. Az ügyészség azt közölte, hogy befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja.

A nyomozó főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével kedden több helyszínen – köztük a zuglói önkormányzat épületében – házkutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy volt helyi politikust.

Az ügyészség szerint megalapozott gyanú, hogy 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Mindezen túlmenően, 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. Az ügyészség szerint a gyanúsított legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

Szerda délelőtt közölte Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Facebookon, hogy házkutatást tart a polgármesteri hivatalban az ügyészség, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, és az ő otthonában.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató