2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Biden már megint fenyegetőzik

Sajtótájékoztatót tart az amerikai elnök. Biden arról beszél, hogy az oroszok minden lehetőséget elutasítottak a békés megegyezésre az elmúlt hetekben, az invázióval pedig megsértették nemzetközi jogot.

„Putyin az agresszor, ő választotta ezt a háborút, és most felelni fog a következményekért.”

Biden: Befagyasztjuk négy nagy orosz bank amerikai számláit
 
Köztük van a második legnagyobb orosz bank, a VTB is. Holnap NATO-csúcsot tartanak. Biden elismételte, amit a NATO-főtitkár délután már elmondott, miszerint csapatokat vezényelnek a NATO kelet-európai határállamaiba. Ezenkívül Biden elrendelte amerikai csapatok Németországba vezérlését.

Putyinnak „ördögi víziója van” a világ jövőjéről, fogalmaz az amerikai elnök. Amerikának mindig is kötelessége volt szembe szállni a gyengébbeket terrorizáló országokkal, így most Oroszországgal is.

Ha pedig az oroszok kibertámadásokat indítanak amerikai vállalatok ellen, válaszcsapások lesznek.

Biden: Nem tervezek beszélni Putyinnal
 
Ezt az AP újságírójának kérdésére válaszolta Biden. Az elnök magabiztos, hogy a most bejelentett szankciók elegek lesznek Putyin megállítására. Az orosz bankok elleni szankciók legalább annyira súlyosan fogják érinteni Oroszországot, mintha kizárnák őket a SWIFT-ből, válaszolta egy másik újságírói kérdésre.

Biden: Teljes a törés az amerikai-orosz diplomáciai kapcsolatokban
 
Az elnök azt viszont nem akarta kommentálni, hogy arra bíztatja-e Kínát, hogy szigetelje el gazdaságilag Oroszországot.

Biden: Az USA a NATO „minden centiméterét” meg fogja védeni, de Ukrajnába nem vezényelnek csapatokat
 
Biden elnök úgy fogalmazott, hogy az amerikai erők nem vesznek részt és nem is fognak részt venni az Oroszországgal folytatott ukrajnai konfliktusban.

„Erőink nem azért mennek Európába, hogy Ukrajnában harcoljanak, hanem azért, hogy megvédjék és megnyugtassák kelet-európai NATO-szövetségeseinket” – mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató