2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az eddigi legnagyobb támadását indítja Oroszország

Élő tudósításunk a harmadik napon. Cikkünk folyamatosan frissül.

Közvetítésünkben 10 friss hír jelenik meg egy oldalon, utána lapozhatóvá válik. Élő közvetítésünkben minden tartalom külön linkelhető és osztható.


Folyamatosan frissülő tartalom!

 

 

Amerikai kormányzók tiltást rendelnek el az orosz gyártmányú vodkára

Utah állam kormányzója, Spencer Cox elrendelte, hogy az állami kiskereskedelmi üzletek vegyék le a polcokról az orosz vodkát, csatlakozva New Hampshire, Ohio és Pennsylvania államokhoz, akik nagyrészt "szimbolikus gesztust" tettek.

"Mi is megtesszük a magunk részét, hogy visszaszorítsuk az orosz megszállókat, és kiállunk ukrajnai testvéreink mellett" - mondta Cox - annak ellenére, hogy a vodkaimportnak állítólag mindössze 1,2%-a származik Oroszországból.

A 2021-ben az USA-ba irányuló 1,4 milliárd dolláros vodkaimportból mindössze 18,5 millió dollár származott Oroszországból - szemben például a Franciaországból származó 660 millió dollárral.

Zelenszkik kiengedi a rabokat a börtönökből

Vlagyimir Zelenszkij elnök ma reggel, az orosz és az ukrán delegáció közötti megbeszéléseket megelőzően tartott beszédében azonnali tagságért folyamodott az EU-hoz egy új különleges eljárás keretében.

Megerősítette azokat a híreket is, amelyek szerint valódi katonai tapasztalattal rendelkező foglyokat engedtek szabadon, hogy csatlakozhassanak az ukrán erőkhöz.

Zelenszkij, a komikus kinegedi a rabokat a börtönökből

Vlagyimir Zelenszkij elnök ma reggel, az orosz és az ukrán delegáció közötti megbeszéléseket megelőzően tartott beszédében azonnali tagságért folyamodott az EU-hoz egy új különleges eljárás keretében.

Megerősítette azokat a híreket is, amelyek szerint valódi katonai tapasztalattal rendelkező foglyokat engedtek szabadon, hogy csatlakozhassanak az ukrán erőkhöz.

Reggel kezdődnek a tárgyalások

Oroszország - Ukrajna közötti tárgyalások kezdődnek hétfőn reggel Fehéroroszországban - jelentette a TASZSZ egy forrásra hivatkozva.

Óriási robbanás Cserkaszi területén

Macron ukrajnai tűzszünetet követelő javaslattal fordul az ENSZ-hez

Tűzszünetet és akadálymentes humanitárius hozzáférést követel Ukrajnában egy olyan határozati javaslat, amelyet Franciaország hétfőn fog benyújtani az ENSZ Biztonsági Tanácsához – írja a CNN a francia elnöki hivatal vasárnapi közleménye alapján.

Emmanuel Macron francia államfő indítványa szerint a tűzszünetnek minden béketárgyalást meg kell előznie.

Az MTI diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfő délután 3 órakor ül össze NewYorkban a ukrajnai humanitárius helyzet megvitatására, a francia elnöki hivatal szerint az ülés már délelőtt el fog kezdődni holnap.

Orosz rakétatámadás Herszonnál

Az orosz fegyveres erők MLRS rendszereinek (többszörös kilövésű rakétarendszer) támadása az ukrán fegyveres erők állásain Herszon régióban.

Herszon: 

 

Brüsszel vadászgépekkel segítheti Ukrajnát

Az AFP jelentése szerint az Európai Unió tagországai „vadászgépeket” biztosítanak Ukrajnának brüsszeli támogatással - (közölte Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője)

Elon Musk is segít az ukránoknak

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes és digitális átállásért felelős miniszter a Twitteren kért segítséget Elon Musktól.

A milliárdos cége, a SpaceX műholdakkal biztosít internetet Ukrajnában.

Zelenszkij is elismerte, hogy az oroszok megsemmisítették a világ legnagyobb teherszállító repülőgépét

Fotók jelentek meg a pusztításról...

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette a világ legnagyobb szállító repülőgépének, az An-225 Mriya-nak a megsemmisülését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató