2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Migránsok támadtak meg egy szabadkai lányt

Két migráns először tapogatni kezdte a lányt, majd megpróbálta bevonszolni az egyik közeli kis utcába. A lány azonban ellenállt, és akkor kés is villant, az egyik migráns meg is sebesítette könnyebben a lányt. A szabadkai autóbusz-pályaudvar környékén nem ez az első migránstámadás. A közelmúltban az egyik sarki gyógyszertár dolgozóját megkötözték, bántalmazták, és elvitték a mobiltelefonját, a bevételt, valamint gyógyszereket is. A mostani eset a buszállomástól pár száz méterre, a Zentai úton történt.

 Migránsok támadtak meg egy fiatal lányt Szabadkán, közel a belvároshoz. Az egyik gyanúsítottat azonnal elfogta a rendőrség. Az esettel kapcsolatban a város polgármestere és a rendőrség is közleményt adott ki.
 
Nemcsak Szabadkán, Horgoson is ismét szemmel láthatóan egyre több a migráns.
 
E héten, hétfőn a kora délutáni órákban két tunéziai származású migráns támadt rá egy 18 éves lányra, a szabadkai autóbusz-pályaudvar környékén. Információink szerint a két migráns először tapogatni kezdte a lányt, majd megpróbálta bevonszolni az egyik közeli kis utcába. A lány azonban ellenállt, és akkor kés is villant, az egyik migráns meg is sebesítette könnyebben a lányt, akinek mégis sikerült kiszabadulnia, és az egyik közeli rendőrjárőrtől kért segítséget. Ezt követően a rendőrök gyorsan elkapták az egyik tettest, a lányt pedig a Szabadkai Közkórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseit.
 
A szabadkai rendőrkapitányság hivatalos közleményt adott ki, melyben az áll, hogy hétfőn gyors intézkedéssel a rendőrök elfogták az 1987-es születésű M. A. tunéziai állampolgárt, miután a gyanú szerint megsebesített egy 18 éves szabadkai lányt. Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, azóta a másik elkövető is rendőrkézre került. Az esetet a szabadkai Alapfokú Ügyészség is megerősítette, hozzátéve, a lány gyakorlati óráról ment hazafelé, amikor a tunéziai migránsok rátámadtak. A történtekre Szabadka polgármestere is közleményben reagált. Stevan Bakić azt üzente, nem engedjük, hogy bárki is úgy érezze, hogy nincs biztonságban városunkban. Köszönetét fejezte ki a gyors rendőrségi intézkedésért, és azt írta, valóban nagyon fontos, hogy a város kritikus pontjait a rendőrség külön biztosítsa és fokozottan felügyelje.
 
A szabadkai autóbusz-pályaudvar környékén nem ez az első migránstámadás. A közelmúltban az egyik sarki gyógyszertár dolgozóját megkötözték, bántalmazták, és elvitték a mobiltelefonját, a bevételt, valamint gyógyszereket is. A mostani eset a buszállomástól pár száz méterre, a Zentai úton történt.
 
Közben Horgoson is szabadon mozognak a migránsok. A Szerbiai Menekültügyi Főbiztosság ottani biztonsági emberi kamerán kívül elmondták, a határövezetben jelenleg nagyjából 300 illegális bevándorló tartózkodhat.
 
Forrás: pannonrtv.com

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató