2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megfizethetetlen lesz a benzin - Folytatódik a háború - Élő

A 300 dolláros hordónkénti olajár több mint a duplája lenne a mostani 120-130 dollár között ingadozónak, pedig már ez is szokatlanul magas. Az USA-ban 380 forint felett van például a benzin literje, és ez ott olyan drágának számít, hogy tele van vele az amerikai sajtó. Az Északi Áramlat 1 elzárása a Németországba tartó gázszállítást csökkentené radikálisan.


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Biden döntése "ki fogja végezni" az amerikaiakat

Biden döntése az orosz olaj importjának betiltásáról a globális energiapiacok ingadozásához fog vezetni és negatív hatással lesz az amerikai vállalatokra és állampolgárokra

- közölte a washingtoni orosz nagykövetség.

A liberálisok kedvenc melegedőhelye is elhagyja Oroszországot

Újabb csapás Putyinnak...

A Starbucks felfüggeszti tevékenységét Oroszországban.

Holnap Kijevből is humanitárius folyosót nyitnak az oroszok

Az orosz fegyveres erők szerdán 8 órától tűzszünetet hirdetnek, és készek humanitárius folyosókat biztosítani, hogy az emberek elhagyhassák Kijevet és négy másik várost –  írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A Kijevből, Csernyihivből, Szumiból, Harkivból és Mariupolból induló folyosókról szóló információkat az oroszok továbbítják az ukrán kormánynak.

(Guardian)

Az újságírás szégyenei vagytok!

Így működik a liberális média

Kiteszik nagy arccal, hogy 

A V4-ek megállapodtak Boris Johnsonnal, hogy katonai segítséget nyújtanak Ukrajnának...

Majd néhány órával később:

Jaj, bocsi mégsem...

 

Nevetséges, amit ezek (24.hu) megengednek maguknak...

Orbán Viktor: Goodbye, London!

„A tárgyalásokat Párizsban folytatjuk” - közölte a miniszterelnök kedden este a Facebook-oldalán azt követően, hogy Londonban Boris Johnson brit miniszterelnökkel találkoztak a Visegrádi Négyek (V4) kormányfői.

A vezetők megegyeztek abban, hogy az orosz–ukrán háború miatt szorosabban működnek együtt a közeljövőben. Orbán Viktor ugyanakkor leszögezte: nem támogatják azt, hogy az energiaszektorra is kiterjesszék a gazdasági szankciókat.

Az EU összes miniszterelnöke csütörtökön és pénteken Párizsban tárgyal. 

Az Unilever sem üzletel Oroszországgal

Az élelmiszaripari és más fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális óriásvállalat, az Unilever bejelentette, hogy felfüggeszti a termékei orosz importját és exportját, és minden beruházását, illetve reklámköltését leállítja Oroszországban.

Azért fogalmaznak úgy, hogy az exportot és az importot állítják le, mert mint a közleményükben írják, „továbbra is szállítjuk az Oroszországban gyártott mindennapi alapvető élelmiszereket és higiéniai termékeket az ország lakosságának”, tehát az országon belüli tevékenységüket nem függesztik fel teljesen, de hangsúlyozzák, hogy abból nyereségük nem fog származni.

(CNN)

A lengyelek bajba hozhatják a világot: vadászrepülőket adnak USA-nak, amik majd Ukrajnába kerülhetnek

Lengyelország díjmentesen ellátja az Egyesült Államokat a teljes MIG-29-es repülőgép-készletével.

A gépeket ezután várhatóan Ukrajnába szállítják.

A lengyel kormány arra kérte a többi NATO-tagot, hogy kövessék az ország példáját.

Szerdán sem fog kinyitni a moszkvai tőzsde

Az orosz központi bank keddi bejelentése szerint a moszkvai tőzsdén csak korlátozott kereskedés lesz szerdán.

Ez azt jelenti, hogy a tőzsde február 28., azaz az Oroszország elleni első komolyabb szankciók és a rubelárfolyam bezuhanása óta nem nyit ki.

(CNN)

A McDonald's bezárja az oroszországi éttermeit

A McDonald's bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja mind a 850 oroszországi éttermét az Ukrajna elleni támadásra adott reakcióként.

A cég ugyanakkor továbbra is ad fizetést mind a 62 ezer oroszországi alkalmazottjának, „akik a szívüket és a lelküket beleadták a McDonald's brandbe”.

„Értékrendünk miatt nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Ukrajnában kibontakozó szükségtelen emberi szenvedést”

– mondta Chris Kempckinski elnök-vezérigazgató. A cég egyébként Ukrajnában is bezárt száz éttermet, és az ottani dolgozóinak is fizet továbbra is.

Az orosz és ukrán éttermek a McDonald's éves bevételének a 9 százalékát adták, nagyjából 2 milliárd dollárt (706 milliárd forintot). Több más gyorsétteremlánccal szemben a McDonald's oroszországi éttermei többségét, 84 százalékukat maga az amerikai cég tulajdonolja, nem franchise-partnerek.

A McDonald'sra és a Coca-Colára egyre nagyobb nyomás helyeződött, amiért nem szankcionálták Oroszországot. A Coca-Cola továbbra is kitart emellett, amire válaszul több ukrán szupermarket bojkottálja a termékeit.

 

(Bloomberg)

Frans Timmermans: Kapcsolják le a fűtést, ha segíteni akarnak az ukránoknak!

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a The Guardian szerint azt mondta:

az európaiak azzal segíthetnek a „Vlagyimir Putyin elleni küzdelemben", ha lekapcsolják a fűtést otthonukban.

„Ez egy kemény döntés. Nagyon kemény döntés, de lehetséges. Meg tudjuk csinálni, méghozzá gyorsan” – mondta az uniós politikus, utalva arra, hogy szerinte szükség lenne arra, hogy az oroszok elleni szankciókat az energiaszektorra is kiterjesszék.

Frans Timmermans hozzátette: „Egyedül bátorság és kitartás kell ahhoz, hogy így tegyünk. Az önök döntése – hogy mennyi energiát fogyasztanak – fogja azt meghatározni, hogy milyen erős lesz az Oroszországgal szembeni reakciónk".  

Mindeközben kedden az Egyesült Államok és a britek már döntöttek is arról, hogy teljesen megszüntetik vagy csökkentik bizonyos energiaipari termékek importját. Az Európai Unión belül viszont még a tagállamoknak meg kell vitatniuk ezt a kérdést, ráadásul Orbán Viktor miniszterelnök épp kedden mondta azt, hogy a magyar kormány továbbra sem támogatna egy ilyen jellegű szankciót. A bolgárok viszont el is hagynák az EU-t, ha bevezetik a szankciókat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató