2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Megfizethetetlen lesz a benzin - Folytatódik a háború - Élő

A 300 dolláros hordónkénti olajár több mint a duplája lenne a mostani 120-130 dollár között ingadozónak, pedig már ez is szokatlanul magas. Az USA-ban 380 forint felett van például a benzin literje, és ez ott olyan drágának számít, hogy tele van vele az amerikai sajtó. Az Északi Áramlat 1 elzárása a Németországba tartó gázszállítást csökkentené radikálisan.


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Rakétacsapást mértek Kalinivkára, Kijevtől kétszáz kilométerre nyugatra

A Los Angeles Times tudósítója, Marcus Yam szerint a közeli teherautóparkoló biztonsági őrétől úgy értesült, hogy egy vegyi anyagokat tároló raktárt talált el a rakéta.

(Guardian)

Przemyśl polgármestere elzavarta Matteo Salvinit

Elővette azt a Putyint dicsőítő pólót, amit az olasz szélsőjobboldali pártvezér néhány éve viselt az Európai Parlamentben, majd közölte, hogy "egyáltalán nem tisztellek", és elzavarta.

Oroszország: Több mint 2,5 millió ukrán kérte, hogy evakuálják

Mihail Mizincev, az orosz Nemzetvédelmi Irányító Központ vezetője szerint több mint 2,5 millió ukrán kérte evakuálását Oroszországba – számolt be az Interfax. 

Az elmúlt nap során 2 541 367 egyéni ukrán állampolgároktól, valamint különböző kommunikációs csatornákon keresztül benyújtott külföldiek megmentését és evakuálását kérő fellebbezést dolgoztak fel adatbázisunkban Ukrajnában 1917 településről

– mondta Mizincev keddi tájékoztatóján.

Átnevezték az orosz nagykövetség melletti metrómegállót a liberális "művészek"

Durva...

Az Egyesült Államok prominens külpolitikai képviselői korlátozott repülési tilalmi zónát követelnek Ukrajna felett

A 27 külpolitikai vezetőből álló csoport sürgette az Egyesült Államokat, hogy vezessenek be korlátozott repüléstilalmi zónát Ukrajna felett, kezdve a humanitárius folyosók védelmével – írja a Politico.

Nagy-Britannia részleges gáz- és olajembargót hirdethet

A Politico értesülései szerint magyar idő szerint 17 órakor jelenthetik be, hogy csökkenteni készül az orosz gáz. és olajimportot, és hogy ezt hogyan tervezi ütemezni.

(Guardian)

Nagyon hideg lesz a következő napokban Ukrajnában

Eddig is nagyon hideg volt Ukrajnában, de a hét második felétől tovább csökken a hőmérséklet. Harkovban és Kijevben a következő napokban időnként -20 fok is lehet.

Ez nagyon rossz hír a jelenlegi helyzetben, hiszen az orosz támadások miatt sok helyen már fűtés sincsen, sokan pedig aluljárókba, búvóhelyekre húzódtak be.

Oroszország közölte, hogy csökkentheti a gázszállításokat, ha az olajtilalom érvénybe lép

Oroszország közölte, hogy lezárhatja a Németországba irányuló fő gázvezetékét, ha a Nyugat folytatja az orosz olaj betiltását.



Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes szerint "az orosz olaj elutasítása katasztrofális következményekkel járna a világpiacra nézve", és az árak több mint kétszeresére, hordónként 300 dollárra emelkednének.

(BBC)

Az USA várhatóan betiltja az orosz olaj importját

Joe Biden amerikai elnök várhatóan még ma bejelenti az orosz olaj amerikai importjának betiltását.

A bejelentés várhatóan a Moszkva ukrajnai inváziójára válaszul hozott legújabb szankció lesz.

A Fehér Ház közölte, hogy Biden 15:45-kor (GMT) fog beszélni, hogy "intézkedéseket jelentsen be annak érdekében, hogy Oroszországot továbbra is felelősségre lehessen vonni az Ukrajna ellen indított, provokálatlan és indokolatlan háborúja miatt" .

Biden kormányára egyre nagyobb nyomás nehezedik az amerikai törvényhozók részéről, hogy tegye meg ezt a lépést.

(BBC)

Macron drámázik

Az Élysée-palota képeket hozott nyilvánosságra Macron francia elnökről, miután Putyinnal az ukrajnai invázióról folytatott telefonbeszélgetést. 

Jaj, ez annyira szánalmas...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató