2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Megfizethetetlen lesz a benzin - Folytatódik a háború - Élő

A 300 dolláros hordónkénti olajár több mint a duplája lenne a mostani 120-130 dollár között ingadozónak, pedig már ez is szokatlanul magas. Az USA-ban 380 forint felett van például a benzin literje, és ez ott olyan drágának számít, hogy tele van vele az amerikai sajtó. Az Északi Áramlat 1 elzárása a Németországba tartó gázszállítást csökkentené radikálisan.


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Kivonul a Shell az orosz piacról

Az energiaipari óriás Shell kedden közölte, hogy kivonul az orosz gáz- és olajpiaci szerepvállalásából, beleértve az országból származó nyersolajvásárlások azonnali leállítását is.

Nicolas Maduro: Moszkva és Kijev konfliktusát a Nyugat provokálta ki

Venezuela szerint a NATO bővítése mögött állóknak de-eszkalálniuk kellene az ukrajnai válságot.

Nicolás Maduro venezuelai elnök azzal vádolta hétfőn a Nyugatot, hogy provokálja Oroszország konfliktusát Ukrajnával, miután magas rangú amerikai tisztviselők találkoztak kormányával a hétvégén.

Maduro beszédében azt mondta, hogy

"azok, akik ezt a konfliktust provokálták azzal, hogy évtizedeken át nem tartották be a megállapodásokat, évtizedeken át fenyegetőztek Oroszországgal, évtizedeken át terveket készítettek a NATO kiterjesztésére, azoknak kellene cselekedniük, hogy ez a konfliktus de-eszkalálódjon".

Maduro felszólította a felelősöket, hogy keressenek "egy kedvező tárgyalási és megegyezési forgatókönyvet" az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus lezárására.

Az elnök azt is mondta, hogy Venezuelát "komolyan aggasztja egy európai háború lehetősége és annak a világ más régióira való kiterjesztése". Maduro bírálta a "nyilvános médiában folytatott gyűlöletkampányt" és "a gazdasági intézkedéseket, amelyek célja a helyzet súlyosbítása", illetve a konfliktus kiterjesztése, ahelyett, hogy de-eszkalálnák a helyzetet.


Az orosz hadművelet jelenlegi állása

Zelenszkij már a tavaszt üdvözli legújabb videójában

Rotty!

A komikus ma reggel újabb üzenetet küldött Kijevből.

„Esik a hó, ilyen ez a tavasz. Ez a tavasz ugyanolyan, mint a háború. Szomorú, de minden rendben lesz. Legyőzzük őket”.

A zsidó-listás Gyöngyösi most Brüsszelben lázít

Az hazaáruló jobbikos az Európai Parlamentből üzent.

Ezt írja a Twitteren: 

Míg mi megvitatjuk az Európai Parlamentben, hogyan lehet megállítani az orosz álhíreket, Orbán Viktor és szolgalelkű médiája önként terjeszti Putyin hazugságait. Ezért van sürgősen szükségünk egy független európai közszolgálati műsorszolgáltató és hírszolgálatra!

Emlékszik még mindenki erre?

 

Kadirov most a japánok miatt borult ki

A csecsen vezér értetlenkedik, miután Japán szankcionálta Oroszországot.



"Japán szankciókat vezetett be az orosz állampolgárokkal szemben, akik közé én is tartozom. 

Éppen kezdtem megérteni az Egyesült Államok és európai csatlósainak ízléstelen politikáját, akik szankciókat léptettek életbe és befagyasztották nem létező bankszámláimat, hogy aktivizmusom ellen demonstráljanak. De Japán? Egy olyan ország, amelynek évszázados hagyományai vannak az erkölcsösség és a nemes "Bushido" viselkedés terén, amely mindig is különállt a világ többi részétől, hirtelen megtört Európa alatt. Tényleg csodálkozom, hogy ilyen intelligensnek tűnő emberek hirtelen elszúrták, és befagyasztották a vagyonom, amivel Japánban soha nem is rendelkeztem. 

Valószínűleg a pénzügyi tevékenységeimtől való eltiltáson kívül nem nézhetek többé animét és nem élvezhetem a cseresznyevirágzást. Csatlakozom a nindzsák soraihoz, és titokban fogom csinálni. Ja, most már te sem lehetsz ninja... 

Pontosan ugyanezt a választ kell adnom. Mostantól a japán vezetésnek tilos csecsen földre lépnie, kivéve két helyen - a Bragun és Szamaszki falvakban lévő elmegyógyintézetekben. Nem vagyok ördög, hogy megfosszam őket a szükséges kezeléstől. Minden vagyonukat és bankszámlájukat lefoglalják és eladják, a pénzt pedig a Kuril-szigetek Fejlesztési Alapjába utalják. 

És komolyan, tudjátok, hogy engem nem érdekelnek semmilyen ország szankciói. Csak egy dologtól félek, attól, hogy elrontom a kapcsolatomat Allah-val! 

A brit kormány nem engedi be az ukrán menekülteket

Míg az EU megnyitotta a határait az ukrán menekültek előtt, Nagy-Britannia továbbra is vízumot kér tőlük a belépéshez.

A brit kormány a háború kitörése óta

300 darab vízumot adott ki, a kérvényezők száma közben meghaladja a tízezret.

Donald Tusk lengyel politikus élesen kritizálta ezért Boris Johnsont a Twitteren. A brit védelmi miniszter egy hétfő délelőtti interjúban a vízumkiadás felgyorsítását ígérte, de a menekültek korlátlan befogadása korábban sincs napirenden Londonban.

Leonardo DiCaprio 10 millió dollárral segíti az ukrán hadsereget

A színész 10 millió dollárt adományozott Ukrajnának. 



DiCaprio nagyanyja az ukrajnai Odesszából származott.

Ismét hazánkat támadja a nyugati sajtó

Kovács Zoltán írja a Twitteren:

Ez FAKE NEWS! Magyarországon nincs menekültekkel szembeni diszkrimináció. A jótékonysági szervezetek és önkéntesek mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Eközben, a New York Times rágalomhadjáratot folytat ellenük. Ez legalább annyira szégyenletes, mint amennyire undorító.

Üzentek Ukrajna női harcosai: lelövünk titeket, mint a veszett kutyákat

Néhány nő nem menekült el a lehetőség ellenére, inkább fegyvert fogtak.

Az ukrán hatóságok osztottak meg egy felvételt, írja az Index, azokról a nőkről, akik katonai felszerelésben, fegyverekkel a kezükben közlik: „Dicsőség Ukrajnának! Halál az ellenségre!”

Az orosz haderőnek üzentek:

„Minden gyerekért, nőért, idős emberért, romos házért, utcáért, még a pajtáért is lelövünk titeket, mint a veszett kutyákat”. 

Ukrajnában megtiltották a besorozható korú férfiaknak, hogy elhagyják az országot és bátorítják őket a harcra, a nők viszont elmenekülhetnek. Néhányuk azonban úgy döntött, hogy marad és harcol, írják.

Íme, a videó:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató