2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Megfizethetetlen lesz a benzin - Folytatódik a háború - Élő

A 300 dolláros hordónkénti olajár több mint a duplája lenne a mostani 120-130 dollár között ingadozónak, pedig már ez is szokatlanul magas. Az USA-ban 380 forint felett van például a benzin literje, és ez ott olyan drágának számít, hogy tele van vele az amerikai sajtó. Az Északi Áramlat 1 elzárása a Németországba tartó gázszállítást csökkentené radikálisan.


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Már 2 millió ember menekült el Ukrajnából

Ezt az ENSZ menekültügyi szervezete, az UNHCR jelentette be.

Az Ukrajnából menekülők száma kedden eléri a kétmillió főt – írta meg a Twitterén FFilippo Grandi, az ENSZ menekültügyi szervezetének vezetője. Grandi korábban azt mondta, hogy az Ukrajnából érkező menekültek második hulláma még az elsőnél is kiszolgáltatottabb lesz, ekkor ugyanis már olyanok fognak érkezni,

„akiknek sem erőforrásaik, sem kapcsolataik nincsenek, és nem marad más választásuk, mint a menekülés.”

Zelenszkij belátta, hogy a NATO leszarja őt

Zelenszkij ismét párbeszédre szólította fel Putyin elnököt. Beleegyezik abba is, hogy kompromisszumokat keres, beleértve a NATO-t is, de nem adja meg magát.

Ami a NATO-t illeti, elvesztettem az érdeklődésemet a kérdés iránt, miután rájöttünk, hogy a NATO nem áll készen arra, hogy befogadja Ukrajnát. A szövetség fél az ellentmondásos dolgoktól és az Orosz Föderációval való konfrontációtól.

- picsogta a komikus a RIA Novosztyi szerint.

Hozzátette:

"Bár az oroszok hibásak a gyilkosságokért, a felelősségben azok is osztoznak, akik 13 napon át nyugati irodáikban nem voltak képesek jóváhagyni egy nyilvánvalóan szükséges döntést, akik nem mentették meg városainkat ezektől a bombáktól és rakétáktól - pedig megtehetnék".

Az orosz védelmi minisztérium ma délelőtti tájékoztatója

Orosz védelmi minisztérium tájékoztatása:

- Az orosz fegyveres erők nagy pontosságú fegyverekkel semmisítettek meg egy katonai repülőteret Zsitomir közelében.

- Moszkvai idő szerint 10:00 órától "tűzszünetet" vezettek be, és humanitárius folyosókat nyitottak Kijev, Csernyihiv, Szumi, Harkiv és Mariupol felől a civilek evakuálására.

- Az elmúlt 24 órában az orosz légierő bombázói és támadó repülőgépei 158 katonai létesítményt semmisítettek meg Ukrajnában, valamint lelőtték az ukrán légierő két MiG-29-es és egy Szu-27-es repülőgépét.

- Az akció kezdete óta összesen 2482 ukrán katonai infrastrukturális létesítményt semmisítettek meg. Március 7-én 2 ukrán Sz-300-as légvédelmi és rakétavédelmi zászlóaljat, 3 Buk M-1 mobil légvédelmi rendszert, 4 irányítóállást, 2 radarállomást, 9 lőszerraktárt és 11 fegyver- és haditechnikai állomáshelyet semlegesítettek.

Az ukránok azt állítják, hogy megölték Geraszimovot

Az ukrán védelmi minisztérium azt állítja, hogy Vitalij Geraszimov vezérőrnagyot, az orosz 41. hadsereg vezérkari főnökét a kelet-ukrajnai Harkiv külterületén megölték.

Zemmour rendkívüli intézkedéseket sürget az üzemanyagárak brutális emelkedése miatt

A jobboldali francia elnökjelölt azonnali lépéseket sürget.

A kormánynak sürgősségi intézkedéseket kell hoznia a franciák vásárlóereje érdekében. Javaslom, hogy a benzin literenkénti árát azonnal fagyasszák be 1,80 euróra.

Kijev külvárosait tüzérségi támadás érte

Orosz katonai repülőgépek több kelet- és közép-ukrajnai várost bombáztak keddre virradóan, Kijev külvárosait pedig tüzérségi támadás érte. Kijevtől keletre, az orosz határ közelében lévő Szumi és Akhtirka városokban lakóépületeket és egy erőművet ért bombatámadás – közölte Dmitro Zsivickij helyi közigazgatási vezető.

A támadásoknak több mint tíz civil halálos áldozatuk van – köztük gyermekek –, és vannak sebesültjeik is, illetve meghalt négy ukrán katona. Bombatámadás ért egy zsitomiri olajraktárt és a szomszédos Csernyihiv várost is, amely Kijevtől nyugatra van. Buha kijevi peremkerületből az ottani polgármester heves tüzérségi tűzről számolt be.

Zsitomir:

 

Még a holttesteket sem tudjuk összeszedni, mert éjjel-nappal folyamatosan csapódnak be a lövedékek. Emiatt a kutyák szaggatják szét őket. Rettenetes!

– mondta Anatol Fedoruk. 

Biden 1997-ben már az oroszok elleni provokációról beszélt

Az amerikaiak mostani elnöke 1997-ben szenátorként már erről beszélt:

"Az egyetlen dolog, ami Oroszországot ellenséges és erőteljes válaszreakcióra késztetheti, az a NATO kiterjesztése a balti államokra".

Zelenszkij már egyezkedne

Zelenszkij ukrán elnök beleegyezett, hogy megvitassák a Krím és a donbászi köztársaságok elismerését - jelenti a Ria Novosztyi.

Az orosz lap szerint Zelenszkij válaszolt a Krím félsziget és a donbászi köztársaságok elismerésére vonatkozó kérdésre.

Az ukrán elnök a Krím és a donbászi köztársaságok elismerésének lehetőségével kapcsolatos kérdésre így felelt:

megbeszélhetjük ezt és kompromisszumot találhatunk arra, hogyan fognak ott élni az emberek.

 

Tokió tiltakozik Oroszországnál a "barátságtalan országok listája" miatt

A japán kormány tiltakozik az orosz döntés ellen, amely szerint Japánt barátságtalan országnak minősítették - közölte kedden Hirokazu Matsuno japán kabinetfőtitkár.

"Az oroszok barátságtalan országként való feltüntetése sajnálatos. Diplomáciai csatornákon keresztül tiltakozást nyújtottunk be"

- mondta Matsuno egy tájékoztatón.

Az ukránok szerint már több mint 12 ezer fő az orosz csapatok vesztesége

Az ukrán vezérkar állítása szerint - amit erős fenntartással kell kezelni -  a háború kezdete óta az orosz csapatok embervesztesége már meghaladta a 12 ezer főt.

Az orosz hadsereg az elmúlt napokban nem közölt ilyen adatokat. Legutóbb március 2-án közölte az orosz védelmi minisztérium, hogy az általuk „különleges művelet”-nek nevezett háború alatt eddig 498 ember halt meg, és további 1597 ember sebesült meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató