2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A vegyi és biológiai fegyvervek ügye lehet a háború következő témája

Kína is beszállt az oroszok oldalán, azt állítják, az USA-nak el kellene fogadnia a „többoldalú ellenőrzést” az állítólagos amerikai irányítású biofegyver-laboratóriummal kapcsolatban.

Az állítólagos ukrán vegyi fegyver ügye lehet a következő napok legjelentősebb témája az orosz-ukrán háborúban. Az Egyesült Államok és Ukrajna szerint ezt az összeesküvés-elméletet azért terjeszti Oroszország, hogy ürügyként ezzel próbálja igazolni az általuk kirobbantott háború létjogosultságát, és az oroszokat vádolják azzal, hogy Ukrajnában vegyi vagy biológiai fegyvert akarnak bevetni.

Oroszország péntekre ENSZ-gyűlést hívott össze emiatt, korábban Igor Konaszenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bizonyíték bemutatása nélkül azt állította, az USA segít biológiai fegyverek kifejlesztésében Ukrajnának, és az Oroszországon átvonuló madarakat használják fel vírusok terjesztésére. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy tegnap későn éjjel mi már láttunk nyilvánosságra hozott dokumentumokat a biológiai fegyverekről, ezek a Telegram csatornákra kerültek ki. Azonban ez egy rettentő súlyos dolog, és úgy döntöttünk, hogy portálunk addig nem teszi ezeket közzé, ameddig nincsenek megerősítve.

Az Egészségügyi Világszervezet azt tanácsolja Ukrajnának, semmisítse meg a közegészségügyi laboratóriumokban tárolt veszélyes kórokozókat, nehogy a laborok megsérüljenek az orosz támadásban, és esetleg kiszabaduljon egy lakosságra is veszélyes kórokozó.

Kína is beszállt az oroszok oldalán, egy csütörtöki tájékoztatón Zao Lijian, a pekingi külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az USA-nak el kellene fogadnia a „többoldalú ellenőrzést” az állítólagos amerikai irányítású biofegyver-laboratóriummal kapcsolatban. Zao szerint az orosz katonai művelet „titkokat tárt fel” az ukrajnai amerikai laboratóriumokról, és úgy véli, ezt nem lehet azzal lesöpörni, hogy ez csak propaganda.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató