2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Sürgős műtétre szorult a Fradi legendája, szívinfarktust kapott

A Ferencváros korábbi kiváló focistája, edzője szerencsésen túlesett az operáción.

Debrecenben járt februárban Mucha József, a Fradi egykori középpályása, ott mesélt élményeiről a labdarúgás aktuális eseményeivel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetéseken.

„A Hajdúságban sosem tapasztalt furcsa mellkasi szorítást éreztem”

– mondta a 70 éves egykori FTC-ász a Borsnak az Origo szerint. 

Az Uzsoki-kórház kardiológiájára került be fia segítségével Mucha. Az elengedhetetlen vizsgálatokat dr. Szabó Gábor adjunktus végezte el, majd tudatta, hogy lábon hordott ki az ex-focista egy infarktust és szívműtét vár rá. 

„Erre aztán nem készültem, hiszen azt hittem, makkegészséges vagyok” – mesélte Mucha József. Ki sem engedték a kórházból, műtőasztarra került és egy képernyőn láthatta, ahogy a beavatkozást végezte a kardiológus. „Bár a látványra nem voltam túlzottan kíváncsi, olykor odapislantva megpillantottam, amint az egyik összeszűkült koronaerembe helyezik a műanyaghálót, a sztentet, a másik eret pedig katéteres-ballonos módszerrel tágítják" – fejtette ki.

Mindössze melegséget érzett a mellkasában a beavatkozás közben a korábbi hatszoros válogatott. Április nyolcadikán ismét egy 20 perces beavatkozás vár rá.

"A beavatkozás után pár nappal kilátogattam a Fradi népligeti edzőközpontjába. Már alig várom a faház kispályáján a futballozást Ebedli Zoliékkal és Szokolai Laciékkal. Hamarosan engedélyezik az óvatos kocogást, sőt, egy-egy pohár bor vagy sör is lecsúszhat" – mondta mosolyogva Mucha.

A legenda mindig büszke volt sportszívére, 125/75-os vérnyomására, a jövőben viszont 130 és 140 között felső értéket kell tartania, tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató