2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Orosz-ukrán háború: aggódik az USA - tárgyalásokat tartottak a felek

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.

 


Cikkünk folyamatosan frissül!

 

Mindenkitől fegyvert kért az ukrán külügyminiszter

Azoknak üzent hétfőn a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, akik külföldön attól félnek, hogy „belerángatják őket a harmadik világháborúba”. Mint írta, Ukrajna sikeresen visszavág.

Szükségünk van mindenkire, hogy segítsenek nekünk harcolni. Adjanak nekünk fegyvereket, amikre szükségünk van. Alkalmazzanak még több szankciót Oroszországgal szemben, és szigeteljék el teljesen. Segítsenek Ukrajnának, hogy Putyin kudarcot valljon, és ezzel egy nagyobb háborút háríthatnak el.

– írta Kuleba.

Oroszország betiltotta az Instagramot

A Facebook és a Twitter után egy újabb közösségi oldalt, az Instagramot tiltották le az oroszok, hétfő nulla órától már nem is eléhető.

Oroszország állami média- és kommunikációs szabályozó hatósága, a Roszkomnadzor azt állítja, hogy az Instagram oroszok elleni erőszakra biztat.

A Roszkomnadzor egy levélben részletesen kifejtette az indoklását a Guardiannek. Ebben azt írták, hogy

népirtásnak felel meg az, ha bizonyos nemzetiségű vagy állampolgárságú személyek elleni erőszakra buzdítják az embereket.

A szabályozó hatóság azt írta, ezzel a lépésükkel biztosítják polgáraik mentális egészségét, és a gyerekeket is megvédik az online zaklatásoktól és sértésektől.

A Roszkomnadzor azt írta átmeneti időszakot jelöltek ki a felhasználók számára, hogy tájékoztassák barátaikat és követőiket, és átvigyék a fotó- és videóanyagaikat más közösségi oldalakra. Ezek közül az orosz VK-t és Odnoklassznyikit ajánlják.

Már több mint 1,75 millióan menekültek Ukrajnából Lengyelországba

Ezt a lengyel határőrség közölte hétfőn. Azt is hozzátették, hogy a menekültek közül sokan már tovább utaztak Lengyelországból más országokba, de Maciek Duszczyk, a Varsói Egyetem kutatási rektorhelyettesének becslése szerint körülbelül egymillió ukrán menekült maradt Lengyelországban.

Szombaton 79 800 ember, vasárnap pedig 82 100 ember lépte át az ukrán-lengyel határt a lengyel határőrség szerint. Hétfőn a reggeli adatok szerint már 18 400 ukrán menekült érkezett Lengyelországba.

(BBC)

Tévétornyot lőttek ki az oroszok Nyugat-Ukrajnában

Legalább négy ember megsérült hétfő hajnalban egy orosz rakétatámadás következtében.

Az ukrán katasztrófavédelem szerint irodaépületeket, valamint egy tévétornyot is eltaláltak, ezért a Kijevtől nyugatra fekvő Rivne városában és környékén nincs adás.

(Ukranszkaja Pravda)

 

Az ukránok szerint a kijevi Antonov repülőgépgyárat lőtték az oroszok

A kijevi Antonov repülőgépgyárat lőtték az orosz erők, írta Telegramon a kijevi városvezetés.

A telephely Kijev központjától körülbelül 11 kilométerre van, a Szvjatosin repülőtéren. 

A Nexta szerint az alábbi sűrű füstfelhő a repülőgépgyárat mutatja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató