2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Orosz-ukrán háború: aggódik az USA - tárgyalásokat tartottak a felek

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.

 


Cikkünk folyamatosan frissül!

 

Házat ígér a csecsen vezető fejéért egy ukrán politikus

Jevhen Ribcsinszkij volt ukrán parlamenti képviselő házat és telket ígért Kijev közelében Ramzán Kadýrov csecsen vezető meggyilkolásáért, aki azzal kérkedett, hogy Ukrajnába érkezett.

Ha Kadirov valóban Kijev közelében van, akkor a Fegyveres Erők és a Terrorvédelem minden harcosának céljául kell kitűznie, hogy elpusztítsa a csecsen nép szégyenfoltját

– írta bejegyzésében.

Ramzan Kadirov, Putyin hűséges szövetségese tegnap közzétette a Telegramon, hogy Kijev környékén igazította el a harcosait.

 

Egyre több inzultus éri a Magyarországon élő oroszokat - Orosz nagykövetség

A nagykövetség honlapján azt írja, "az orosz ajkú állampolgárokat érő üldöztetések, sértések és diszkrimináció egyre szaporodó eseteivel kapcsolatban" forródrótot indítanak.

Az ilyen eseteket a [email protected] e-mail címre lehet jelentheti - olvasható az orosz nagykövetség oldalán.

A leggyakoribb becslések szerint mintegy 20 ezer orosz vagy orosz anyanyelvű él Magyarországon. Jelenleg 13, az állam által elismert nemzetiség van: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán. A hazai orosz közösség 2006-ban és 2018-ban is megpróbált állam által elismert kisebbség lenni, de az Országgyűlés elutasította, mert nincsenek itt száz éve.

A VK segít az orosz Instagram-felhasználóknak

Az orosz közösségi oldal, a VKontakte elindított egy speciális alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összes fényképüket és videójukat átvigyék az Instagramról a közösségi hálózatra:

Mint ismert, ma éjféltől nem elérhető a népszerű közösségi oldal, mert az orosz hatóságok a Facebook, a Twitter és a YouTube után azt is kiiktatták...

Béketárgyalás: A kommunikáció nehéz, de folytatódik

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója kommentálta az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalások negyedik fordulóját. Közösségi oldalán azt írta, hogy a felek aktívan fejtik ki a már tisztázott álláspontjukat.

A kommunikáció nehéz, de folytatódik. A különbségek oka az, hogy nagyon eltérő politikai rendszereink vannak

– írta közösségi oldalán Podoljak. Ezt azzal magyarázta, hogy Ukrajna a szabad társadalmi konszenzuson alapuló párbeszédet támogat. Ezzel szemben "Oroszország egy elnyomó rendszert képvisel" – vélekedett az ukrán.

Így néz ki Harkov

Apokaliptikus fotók jelentek meg a világhálón Ukrajna második legnagyobb városáról.

Szkopjében is oroszpárti felvonulást tartottak

Egyre több helyen állnak ki az oroszok mellett, miközben a nyugati narratíva azt nyomja, hogy az egész világ Putyin ellen van...

Macedónia/Szkopje tegnap délután.

Pushilin: Ha nem tudjuk lelőni az ukrán rakétát, akkor több áldozat lett volna

A Donyeck felett lelőtt Tocska-U rakéta kazettás töltetet hordozott, ha nem lőtték volna le, akkor aránytalanul több áldozat lett volna – mondta Pushilin Donyecki Népköztársaság vezetője.

Több mint ezer településen nincs áram Ukrajnában

Több mint ezer település maradt áram nélkül Ukrajnában – közölte az ukrán állami sürgősségi szolgálat.

Jelenleg 1003 településen nincs áram. Az Állami Készenléti Szolgálat 12 generátort vont be a szociális létesítmények vészhelyzeti áramellátására, közülük ötöt a kórházak áramellátására

– közölték.

Elképesztő: Zelenszkij tegnap videót közölt arról, hogy sérült katonákat látogatott, de a mellette sétáló orvos hetek óta halott

Beigazolódni látszik a gyanú, hogy az ukrán elnök már rég a lengyelországi amerikai követségen lehet.

Zelenszkij tegnapi videója:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap videót közölt a közösségi médiában arról, hogy sérült ukrán katonákat látogatott meg egy kijevi kórházban, azonban egy dologra nem figyeltek a videó összeállítói.

A felvételen egy orvos is látható Zelenszkij mellet, Inna Deruszova, aki február 26-án meghalt és maga Zelenszkij adományozta neki a posztumusz Ukrajna hőse címet. A nő halálát rokonai megerősítették, ami ma is látható a közösségi oldalán.

Így egyértelmű, hogy az ukrán elnöknek a sebesült katonákkal március 13-án közölt videója hamisítvány. A videót még februárban, Inna Deruszova halála előtt rögzítették.

Egyre nevetségesebb az ukrán propaganda...

Korábban több sajtóorgánum írt arról, hogy Zelenszkij már régen elhagyta Ukrajnát, és minden vele készült videót Kijevben előre elkészítettek.

Az USA figyelmeztette Oroszországot: a NATO teljes erejével fog fellépni

Jake Sullivan, Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója figyelmeztette Oroszországot, hogy a NATO “teljes erejével” lép fel, ha bármilyen csapást mérnének NATO-területre – akár szándékos, akár nem -, miután Moszkva megtámadott egy ukrán katonai támaszpontot a lengyel határ közelében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató