2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A Chelsea szurkolóinak megtiltották, hogy az orosz Abramovicsról énekeljenek

Itt tart a beteg Nyugat.

A szerda esti Chelsea - Lille elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágója előtti sajtótájékoztatóján Thomas Tuchel megkérdőjelezte a brit parlament ténykedését a klub szurkolóival szemben, míg Kai Havertz kifizetné a csapat utazási költségét, ha arról lenne szó.

A klub rajongóit felszólították, hogy ne énekeljenek az orosz tulajdonosukról, Roman Abramovicsról szóló rigmusokat az ukrajnai orosz inváziót követően.

Ezzel kapcsolatban Thomas Tuchel visszafogott kritikát fogalmazott meg Boris Johnson miniszterelnöknek és megkérdőjelezte, hogy az Egyesült Királyság kormányának kell-e tárgyalnia a Chelsea-szurkolókról énekléséről.

„Nem vagyok benne biztos, hogy ez legfontosabb dolog, amit meg kellene vitatni a parlamentben. Lehet, aggódnunk kell az ottani megbeszélések prioritása miatt. Szerintem vannak sokkal sürgősebb dolgok, amiket meg kellene vitatni és kezelni” – fejtette ki véleményét Tuchel.

Az Abramovics-szankciók következtében a klub maximum 20000 fontot költhet utazásokra az idegenbeli mérkőzésekre, Kai Havertz azonban úgy gondolja, hogy a klub játékosainak nem okozna gondot, ha ezt nekik kellene kifizetni, ő mindenképp megtenné.

„Fizetem én, nem probléma. Ez nem nagy dolog számunkra, az viszont annál inkább, hogy eljussunk a meccsekre. Jelenleg sokkal nehezebb dolgok is vannak a világban annál, hogy nekünk vonattal vagy busszal kell utaznunk egy idegenbeli meccsre. Azt hiszem mindannyian profi labdarúgók vagyunk és mindenki tudja, hogy ez most egy furcsa helyzet a klub összes alkalmazottjának, de mi játékosok vagyunk, a focira, a meccsekre kell koncentrálnunk, ez a legjobb, amit tehetünk. Ez nem könnyű. Szerintem, ilyen még nem fordult elő a Chelsea-nél, szóval egy kicsit furcsa, de profik vagyunk, és néha előfordulnak ilyen helyzetek. Senkinek sem könnyű ez a helyzet, a klubnak és a szurkolóknak sem. A legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk mosolyt csalni a szurkolók arcára és jó focit játszunk” – mondta a német középpályás.

A BL-nyolcaddöntő visszavágóját szerdán játszották, a Chelsea kiharcolta a továbbjutást.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató