2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A WHO szerint a világjárványnak közel sincs még vége

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője arra hívta fel a figyelmet pénteken, hogy több, mint egyhónapos visszaesés után a múlt hét óta világszerte újra emelkedik az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma. Genfi sajtótájékoztatóján Margaret Harris leszögezte: a világjárványnak közel sincs vége, jelenleg a pandémia közepén járunk.

A világszervezet korábban azt jósolta, hogy a járvány akut szakasza idén véget érhet, de ez – sok más tényező mellett – attól is függ, hogy milyen gyorsan sikerül minden országban beoltani a lakosság hetven százalékát. A WHO adatai szerint múlt héten az egész világon ismét emelkedni kezdett a koronavírusos esetek száma.

Ázsiában több helyen és a kínai Csilin tartományban is zárlatokat rendeltek el, hogy megfékezzék a járvány ismételt terjedését. A szervezet úgy véli, az esetszámok újult emelkedése azzal magyarázható, hogy még mindig jelen van a különösen gyorsan terjedő omikron variáns és annak alvariánsa, illetve azzal, hogy a legtöbb helyen feloldották a járványügyi korlátozásokat.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató