2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

A meghurcolt 17 hazafi hozzátartozóinak közleménye

A Budaházy-Hunnia büntetőperben terrorváddal meghurcolt 17 hazafi és honleány hozzátartozóinak közleménye

(Budapest, 2022. március 19.)

A gyurcsányi önkény boszorkánykonyhájában kifőzött koholt bizonyítékokkal mérgezett terrorista bélyeget ismét rásütötték szeretteinkre. A már több mint 13 éve tartó, családjainkra eddig is annyi szenvedést hozó terror-koncepciós Hunnia eljárásban (részletek: https://budahazy.blogspot.com/) egy kegyetlen bíró 2022. március 16-án összesen 117 év szabadságvesztés szabott ki szeretteinkre, csak két vádlottat mentett fel. 15 vádlottat ítélt szabadságvesztésre: ketten letöltendő börtönbüntetést, 11-en viszont letöltendő sokéves súlyos fegyházbüntetést kaptak, öten pedig tíz évet meghaladó fegyházbüntetést. Ráadásul a rájuk húzott bűnszervezeti minősítés miatt közülük tízen feltételes szabadságra sem bocsáthatók, tehát ha így maradna az ítélet a teljes büntetési időt rács mögött kellene elszenvedniük. Ezen felül a szeretteinknek egyáltalán nem felróható okból elhúzódott eljárás 30 millió forintot meghaladó tetemes összegű bűnügyi költségének megfizetésére is kötelezték őket, hatalmas anyagi terheket téve rájuk és ránk, családjaikra, közte a harminc gyermekre.

Budaházy Györgyre mérték a legsúlyosabb büntetést: 17 éves letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a bíró, a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségének kizárásával. Ha ez így marad, akkor a már leült 3 év miatt legkorábban 2036-ban szabadulhatna. A bíró azonnal elrendelte az ő és azon négy meghurcolt szerettünk letartóztatását, akik tíz évet meghaladó fegyházbüntetést kaptak: mind az ötüket ismét bilincsbe verték és ismét rácsok mögé zárták őket. 

A hazájukat és családjukat feltétel nélkül szerető családtagjainkat és minket hozzátartozóikat letaglózott ez a végtelenül igazságtalan és jogtalan ítélet. De ez az embertelen verdikt nem csak a szeretteinket és minket, hozzátartozóikat taglózott le, de jóérzésű magyar emberek százezreiben  hatalmas felháborodást keltett. Ennek már sokan hangot is adtak, köszönjük ezúton is.

A felháborodás oka, hogy – a bizonyítékok elégtelensége mellett - a terhükre rótt, de kétséget kizáróan nem bizonyított cselekmények óta csaknem 15 év telt el és egy embert leszámítva senki sérülést nem szenvedett. Súlyos jogbizonytalanságot eredményez az az embertelen helyzet, hogy szeretteink 2009-ben történt meggyanúsításuk óta 13 éve kell ezzel a hatalmas teherrel kell élniük. 

A bebörtönzött szeretteink 15 percig  találkozhattak feleségeikkel, a körülményekhez képest mindenki jól van, ketten a Gyorskocsi utcai, hárman a Venyige utcai bv.-intézetben vannak. 

Ők és minden sorstársuk köszönik és kérik a kiállást és a támogatást, amelyre most nagy szükség van. Miután a bíróságokban nem bíznak már, ezért  egyetértenek azzal, hogy - bár nem bűnösök - az egyéni kegyelemmel forduljanak dr. Áder János köztársasági elnökhöz, ezeket rövidesen benyújtjuk. Minden Reménykednek nagyon a mielőbbi szabadulásban és minden szerettünk abban, hogy végre háborgatástól és súlyos börtönévektől mentesen élhessenek családjaiknak és a hazának.

Emlékeztetünk arra, hogy korábban számos közkegyelmi kezdeményezésre került sor ügyükben, amelyek sajnos eddig nem vezettek eredményre, de a kegyelmi megoldás iránt reményünket nem adtuk fel.  

Elsőként a magyar települési önkormányzatok közül Kerepes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 29-én elfogadott 330/2016. (XI.29.) sz. határozatában kezdeményezte, hogy az Országgyűlés adjon törvényi úton közkegyelmet a 2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban a hatalom erőszakos gyakorlása, vagy megtartása elleni politikai ellenállás körében elkövetett cselekmények miatt indítható, indított és már lezárt büntetőeljárások érintettjeinek. Ebbe a körbe tartozik ebben a koncepciós Hunnia perben most 17 évre ítélt Budaházy György és 16 társa. 

Ezt követte számos további települési önkormányzat (pl. Budapest IV. Kerületi Önkormányzat és Budapest VII. Kerületi Önkormányzat, Gyöngyöspata, Kunszentmiklós, Pásztó, Pomáz, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Vác, Vásárosnamény) szintén közkegyelmet szorgalmazó döntése, de még az egyik megyei közgyűlés is így határozott (Borsod-Abaúj-Zemplén megye). A kegyelmi kezdeményezést támogató települési és megyei önkormányzatok lélekszáma tudomásunk szerint megközelíti az ország lakosságának 10%-át. 

Emellett civilek ezrei támogatták az erre vonatkozó mellékelt petíciót is, máig ezt a közkegyelmet célzó petíciót közel 14 ezren írták alá.

Legutóbb a Nemzeti Jogvédő Szolgálat  a 2006 őszi rendőrterror 15. évfordulójára javasolta országgyűlési  elfogadásra a Hunnia pert is megszüntető törvény koncepcióját.

Ezekben a vészterhes napokban ömlenek felénk a szolidaritást kifejező üzenetek és a nyilvánosság előtt is egyre többen kiállnak a kegyelmi megoldás mellett, köszönjük ezeket is, nagyon sokat erősítenek minket és szeretteinket. 

Nem szeretnénk viszont, ha bárki önző pártpolitikai célokra és a nemzeti erők megosztására használná fel a Hunnia per  meghurcoltjainak, a mi szeretteinknek az ügyét, mert ez a mostani helyzetben figyelemmel a választási kampány finisére csak árthat nekik, nekünk. 

Március 20-án vasárnap 10 órakor „Ima a foglyokért” címmel szolidaritási  istentisztelet lesz  a Budapesten a Hazatérés Templomában, várunk minden támogatót szeretettel !

Aki  a nehéz helyzetbe került családjainknak segíteni szeretne itt tud velünk kapcsolatban lépni és támogatást adni: [email protected]

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató