2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Fidesz biztosan nyeri a választásokat -Élő

Magyarország a magyaroké!


Percről-percre tudósításunk 

Ujhelyi István már egy újabb ellenzéki ciklusról beszélt

Összeszokott és erős ellenzékként felelősséggel fogunk politizálni a parlamentben.

- így fogalmazott Ujhelyi István, EP képviselő az ellenzék hivatalos eredményvárója előtt az RTL választási műsorában.

A szocialista politikus előrevetítette, hogy az Egységben Magyarországért ellenzéki tömörülés nem számol a győzelemmel, miután azt fejtegette, hogy az ellenzéki egység pártjai „felkészültek arra, hogy összeszokott és erős ellenzékként felelősséggel politizáljanak a parlamentben és megnehezítsék a kormánypárt dolgát”.

Szerinte Orbán Viktornak nem lesz meg az újabb kétharmados többsége, nemzetközi és belpolitikai téren is meggyengült.

Dobrev: Hamarosan ünnepelhetünk

„Ám bármit is hoznak az eredmények, az elmúlt hónapok egy dolgot már biztosan megtanítottak nekünk: az ellenzéki együttműködésre úgy kell vigyáznunk, mint a szemünk fényére, mert Ti választók ezt várjátok el tőlünk” – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferencné.

 

A Facebookon találtuk...

ATV: „Akár 122 mandátuma is lehet a Fidesznek”

Az ATV beszémolója:

Kormányközeli források munkatársunknak azt mondták, “akár 122 mandátuma is lehet a Fidesz-KDNP-nek a parlamentben.

Gulyás Gergely Miniszterelnökéget vezető miniszter az atv.hu-nak adott interjújában azt mondta:

„Magabiztos, erős, fölényes kormánypárti győzelmet tippeltem, de nagy valószínűséggel a kétharmad, az nem lesz meg”. 

Kormányközeli források az atv.hu-nak azt mondták:

a Fidesz-KDNP-nek “akár 122 mandátuma is lehet az új parlamentben”. 

Dömötör Csaba: Nem változna nagyon a Fidesz kormányzási stílusa, ha nyer

A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára azt nyilatkozta a Telex stábjának, hogy a magas részvételi adatok miatt erős lesz a következő Országgyűlés felhatalmazása, és nehéz bárkinek megkérdőjeleznie az eredményét. Dömötör Csaba szerint ha nyerne a Fidesz, de a kétharmados többsége már nem állna fenn, akkor sem sokat változtatnának a kormányzási stíluson, és szerinte nem kell megszorításokra sem számítani.

Hideg van, fázik az ellenzék a jégpályánál

Mint ismert, a moslék a Városligeti Műjégpályánál várja az eredményeket ma este.

Úgy tűnik, a temérdek sörpad nem volt túl jó ötlet - picsogja a 24.hu.

Egyelőre alig ülnek a sörpadoknál az ellenzéki eredményvárón, ami nem is csoda ebben a nagy hidegben. Lenn, az aktivista szektorban legfeljebb százan lehetnek kinn a pályán - írják.

Kezdenek szállingózni a politikusok, ott van Ujhelyi István, Kerpel-Fronius Gábor, Fekete-Győr András. Időközben befutott Kukorelly Endre költő is.

 

Dúró Dóra: Elhallgatták a kampányban a Mi Hazánkat

Fél nyolckor tartotta első sajtótájékoztatóját a Mi Hazánk Mozgalom a párt választási eredményváróján.

Eredmények hiányában Dúró Dóra alelnök egyelőre csak a kampányról tudott beszámolni, amiben elmondása szerint teljesen elhallgatták a pártot. Mint Novák Előd, ő is megemlítette a Facebook-oldaluk letiltását, azt, hogy a Mediaworks-lapok még a fizetett hirdetésüket se engedte megjelenni, a szórólapterjesztő cégekkel is felmondatták a szerződést, a fideszes hátterű Publimont óriásplakátcég pedig a 10 000 plakáthelyből mindössze 26-ot adott a pártnak, hirdetőoszlophelyet egyet se. Elképesztő cinizmusnak nevezte, hogy bár az ügyek kivizsgálását kezdeményezték a Nemzeti Választási Bizottságnál, végül azt a választ kapták, hogy nem bizonyítható az esélyegyenlőség megsértése.

Máris a választási csalásra utalgat Márki-Zay

Az ellenzék messiása a Facebookon picsog:

Köszönöm minden magyar állampolgárnak, aki elment szavazni. Hálámat fejezem ki azon civilek felé, akik egész nap a választás tisztaságát ellenőrizték és most kezdik a számolást.
Eközben a választási bizottság kimondta: nem képes ellenőrizni a határon túli szavazatok tisztaságát - ezt láthattuk a megsemmisített ellenzéki szavazatokból is. Reméljük, nem ezeken a szavazatokon múlik majd a győzelmünk, mert az alkotmányos válságot okozhat Magyarországon.

 

21 óra után jöhetnek az első részeredmények, a népszavazást összesítik utoljára

Elkezdődött a levélszavazatok összesítése a Nemzeti Választási Iroda épületében, jelentette be Nagy Attila NVI-elnök.

Fél 7-ig több mint 5 millió 216 ezer választópolgár adta le a szavazatát, és mivel lassan minden szavazókör bezár, ezért várhatóan 21 óra után megérkezhetnek az első részeredmények is.

Első körben az egyéni jelöltek voksait összesítik a szavazatszámlálók, ezután az országos listákra leadott szavazatokat számolják meg, majd végül rátérnek a négykérdéses népszavazás íveire.

NVI-elnök: Szinte mindenhol rendben ment a szavazás, 10-15 perc múlva az utolsó helyek is bezárnak

A választások megszervezése egy hatalmas feladat, mindannyiuknak köszönetet szeretnék mondani – ezzel kezdte sajtótájékoztatóját Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. „Magyarország történetében az első alkalom, hogy népszavazás és választást rendeznek egyszerre.”

Elmondása szerint országszerte szinte minden helyszínen rendben véget ért a szavazás, és 10-15 percen belül azokon a helyeken is végeznek, ahol most még sor van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató