2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Fidesz biztosan nyeri a választásokat -Élő

Magyarország a magyaroké!


Percről-percre tudósításunk 

A kommunista Jámbor András megszerezte a VIII. kerületet

Kocsis Máté most nem indult, Sára Botondban bízott a Fidesz. Az indexes, majd mércés Jámbor Andrásnak sajnos sikerült legyőznie őt.

Egy újabb virtgili kommunista bejutott a parlamentbe...

Székesfehérvár is eldőlni látszik

A város, ahol Orbán Viktor kampányzáró beszédet tartott. 82,67 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Vargha Tamás 16.668 szavazatot kapott, ellenfele, Márton Roland pedig 14.378.

Ez eléggé behozhatatlannak tűnik. Vargha 2018-ban is nyert, akkor az azóta offshore-botrányba kerülő, DK-s Ráczné Földi Juditot győzte le.

Nagyon úgy néz ki, hogy Szél Bernadett kiesik a parlamentből

Bő 82 százalékos feldolgozottságnál jár Pest 2. számú választókerülete, ahol a fideszes Menczer Tamás Szél Bernadettel mérte össze az erejét.

Menczer 1380 szavazattal, 2,4 százalékponttal vezet Szél előtt – utóbbi 2012 és 2018 között a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője volt, 2013 és 2018 között a párt társelnöke, a négy évvel ezelőtti választásokon az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél 2018 októbere óta független képviselő, ha viszont most nem nyer a körzetében, véget ér képviselői karrierje, ugyanis az ellenzék országos listáján 206. helyen van, tehát kizárt, hogy onnan bejusson.

Egyre biztosabb, hogy újra meglesz a kétharmad az Orbán-kormánynak

135 mandátumon áll már a Fidesz-KDNP, mivel Dunaújvárosban is átvette a vezetést a kormánypárti jelölt.

A feldolgozottság 74,5 százalék, egyre biztosabbnak látszik az újabb kétharmados többség az Orbán-kormánynak, és az is, hogy a Fidesz-KDNP bőven 50 százalék feletti eredményt ér el, még jobbat, mint 2010-ben, amikor 52,73 százalékon végzett.

Óbudán a Párbneszéd ügynöke, Szabó Tímea vezet

A szavazatok mindössze 20 százalékos feldolgozottságánál Szabó Tímea vezet az Óbuda nagy részét magába foglaló budapesti 10-es választókerületben. Az állás jelenleg:

Szabó Tímea (Egységben Magyarországért): 48,7%
Bús Balázs (Fidesz-KDNP): 40,7%
Katona Miklós (Mi Hazánk): 4,1%
Budai Sándor (MKKP): 3,55%

Itt a vége: kivégeztük az ellenzéket, eredményváró sincs

Az első eredmények beérkezése után a helyszínen tartózkodó Telexes bohóc azt írta, hogy körbenézett, hátha talál valakit, hogy az alacsony feldolgozottság ellenére pár szóban értékelje az első eredményeket, de nem talált senkit. Egyedül Fekete-Győr Andrást tudta megszólítani, de ő egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni.

Az eredményváróról a Telexes bohóc fél órával később azt írta, hogy egyre rosszabb a hangulat.

„Ahány fiatal társasághoz odaléptünk, mindannyian csak szitokszavakkal tudták értékelni a jelenlegi eredményeket. A csoportokban sokan arról beszélgetnek, hogy melyik országba mennének élni vagy továbbtanulni. Volt, aki azt mondta, »megyek a francba Ausztriába«.”

– írta, hozzátéve, hogy egy-két társaság nem is várja meg az eredmények végét, már csalódottan elhagyták a rendezvényt.

Kósa Lajos biztosan vezet Debrecenben

73,33 százalékos feldolgozottságnál Kósa Lajos 49,77 százalékon áll, míg az összellenzéki jelölt, a DK-s Varga Zoltán a szavazatok 38.93 százalékát kapta. Ezt az egy körzetet minősítették előzetesen billegőnek Hajdú-Bihar megyében, de a jelek szerint a Fidesz győzelmét itt sem fenyegeti veszély.

Lassan megnyeri az első budapesti egyéni mandátumát a Fidesz

A szavazatok 84,3 százalékos feldolgozottságánál több mint 600 szavazat a különbség a fideszes Dunai Mónika javára Budapest XVII. kerületében. A 14-es számú választókerület a Fidesz-KDNP első budapesti egyéni győzelme lehet, a különbség most már behozhatatlannak tűnik.

Az állás jelenleg a következő:

Dunai Mónika (Fidesz-KDNP): 45%
Szilágyi György (Egységben Magyarországért): 43,4%
Fazekas László (Mi Hazánk): 5,1%
Szin Richárd (MKKP): 3,95%

Eddig teljes Pest megyében tarol a Fidesz

A megye 12 választókerületből áll, a déli feléhez hasonlóan az északi 1-6. kerületben is mindenhol a kormánypárt(ok) jelöltje vezet:

Pest 1.: 61,45 százalékos feldolgozottságnál Aradszki András vezet 45,80 százalékkal.
Pest 2.: 28,57 százalékos feldolgozottságnál Menczer Tamás vezet 47,77 százalékkal.
Pest 3.: 39,53 százalékos feldolgozottságnál Vitályos Eszter vezet 51,45 százalékkal.
Pest 4.: 57,47 százalékos feldolgozottságnál Rétvári Bence vezet 54,53 százalékkal.
Pest 5.: 45,16 százalékos feldolgozottságnál Tuzson Bence vezet 45,95 százalékkal.
Pest 6.: 39,78 százalékos feldolgozottságnál Vécsey László vezet 51,45 százalékkal.

A harmadik helyen a hatból öt választókerületben a Mi Hazánk jelöltje áll, a kivétel Pest 3., azaz Szentendre környéke, ahol a kétfarkús Kövesdi Miklós előzi a mi hazánkos Pál Bélát.

Szégyen: a kommunista Jámbor András egyre közelebb a mandátumszerzéshez

Budapest 6-ban 71 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék jelöltje Jámbor András 47,71 százalékkal vezet. Fideszes kihívója Sára Botond 42,45 százalékot kapott, a harmadik helyen a Mi Hazánk jelöltje Dúró Dóra a szavazatok 4,87 százalékát szerezte meg.

A fővárosban ebben a választókerületben volt a legalacsonyabb a részvétel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató