2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Google adatai szerint megugrott a külföldi munkát keresők száma a választás után

A liberálisok már azon gondolkodnak, hogy mennek mosogatni Londonba meg Párizsba...

A HVG által szemlézett cikkben ezt olvashatjuk:

A Google keresőjébe beírt, aktuálisan népszerű keresőszavak remekül bemutatják, mik azok a témát, amik az adott országot – jelen esetben minket, magyarokat – érdekelnek. Ezt azonban nemcsak akkor érdemes átfutni, amikor valamilyen közéleti esemény történik, hanem általánosságban is. A választás utáni órákban/napokban viszont különösen.

Ahogy az rtl.hu cikke rámutatott, a Trendek oldalon ezúttal két keresőszó, a „kivándorlás” és a „külföldi munka” férkőzött be az első helyekre – ebből az szűrhető le, hogy a választási eredmény miatt többen már most azon gondolkodnak, hogy elhagyják az országot, és máshol, külföldön vállalnak munkát.

A Google adatai alapján a kivándorlás szóra késő este, vagyis az első eredmények beérkezése után kezdtek rákeresni a felhasználók. A kifejezésre egyébként legutóbb négy éve, az akkori választások idején kerestek rá ennyien.

A külföldi munka után érdeklődők száma is az első eredmények beérkezése után ugrott meg. Érdekesség, hogy a szóra különösen sokan kerestek rá Borsod-Abaúj Zemplén megyéből.

Frissítés:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató