2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Már a 168 Óra is a bukott Márki-Zayt rugdossa

A hiénák szétszedik a kapitányt... 

Meglepő módon jól kiosztotta MZP-t és az egyesült ellenzéket a balliberális 168 óra, akik ezúttal még azzal sem próbálkoznak, hogy antidekoratikusnak titulálják a magyarországi választásokat. Hétfőn megjelent publicisztikájukban kiemelik, többször is jelezték, hogy Márki-Zay alkalmatlan. Nem is azon csodálkoznak, hogy a kapitány nem tudta győzelemre vinni az ellenzéket, hanem azon, hogy még veszíteni sem tud. De abban bíznak, hogy a tegnap esti volt az utosló nyilvános nagy beszéde….

Azzal aligha vagyunk vádolhatók, hogy nem szóltunk előre MZP alkalmatlanságáról. Nem is azt vetjük a szemére, hogy képtelen volt győzelemre vinni a mögötte felsorakozó ellenzéket – tegye ezt az, aki hitt, vagy bízott benne. De hogy veszíteni is képtelen – emellett már nekünk is nehéz elmenni 

-írja a 168 óra publicistája.

Hozzátette, Gyurcsány reakcióját idézve, hogy “nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, kapitány attól lesz valaki, hogy biztonságos úton biztonságos kikötő felé vezeti a hajót”.
 
Megjegyzi, MZP – vélhetően, de mindenképp remélhetően – utolsó nyilvános nagybeszéde – zagyva, széttartó, csapongó és összességében értelmezhetetlen volt.

Ezzel akár ki is pipálhatnánk, ha a bukott ellenzéki kapitány nem lett volna megint önmaga legrosszabb trollja. Egy alapvetően demokratikus választás utáni pillanatban megint sikerült Hitlerhez hasonlítania Orbánt. Ezzel pedig újra – vélhetően, de mindenképp remélhetően – utoljára rúgta túl a pöttyöst minden létező piros vonalon.

Az értékelés azzal zárul, hogy MZP-nek legalább emelt fővel veszteni kellett volna megtanulnia. Ez sem sikerült.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató