2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Áll a bál Görögországban Zelenszkij náci csatlósai miatt

Zelenszkij videós bejelentkezése után elszabadultak az indulatok Görögországban. 

Mint ismert, az ukrán komikus a Zoom-on intézett beszédet a görög parlament előtt. Ezzel még nem is lett volna baj, mert megszokhattuk már, hogy naponta utasítgat politikusokat, szervezeteket stb. az ukrán elnök. Csakhogy most csatlakozott hozzá a náci Azov-zászlóalj két tagjai is, ami kiverte a biztosítékot a görögöknél.

A Görög Megoldás (Ελληνική Λύση) nevű párt elnöke, Kirjakosz Velopulosz "a szégyen napjának" nevezte az eseményt.

Az alábbiakat írta a politikus:

A mai napot a görög parlament és a Görög Köztársaság szégyenének napjaként fogják feljegyezni!

Természetesen most először láttunk ennyi képviselőt és minisztert az Új Demokráciától (a kormányzó párt - a szerk.) az ülésteremben, mert a három év alatt a többségük nem volt jelen.
Úgy tűnik, hogy az Új Demokrácia párt megválasztott tagjai jobban tisztelik az ukránokat, mint a görög állampolgárokat, akik a parlamentbe küldték őket.
Így hát megnéztük Zelenszkij beszédét, amelyben szó sem esett Ciprus török megszállásáról. Éppen ellenkezőleg, a ciprusi hellénség elleni török atrocitást az ukrán elnök "elhallgatta" a görög parlamentben.
A legrosszabb, hogy megengedtük Zelenszkij úrnak, hogy televíziós műsort készítsen, még olyan csuklyás alakokat is felhasználva, akik saját állításuk szerint a náci Azov zászlóaljakhoz tartoztak.
A nácik legalizálása kitörölhetetlen szégyenfolt a görög parlament számára. Az ND, a SYRIZA és a KINAL megengedte, hogy a demokrácia bölcsőjét a náci atrocitások védelmezőjévé tegyék a Görögország elleni náci támadás 81. évfordulójának fekete évfordulóján.
Ha az ND, a SYRIZA és a KINAL ezt nem tudta, akkor inkompetensek, és Zelenszkij úr becsapta őket. De ha tudtak róla, és megengedték, akkor rendkívül veszélyesek.
Ezt követően Zelenszkij úr maga sértette meg ismét a görög parlamentet, és javaslatokat tett arra vonatkozóan, hogy hogyan kellene országunk külpolitikáját irányítani.
Még odáig is elment, hogy további katonai beavatkozásra szólított fel, fegyverek küldésével a harctérre.
Az Új Demokrácia parlamenti képviselőinek képe, amint felállva tapsolnak a náci ezredek, Azov és Zelenszkij tagjainak, politikai életük végéig elkíséri őket.
A végén a házelnök az egész Ház nevében szerencsétlenül szólalt fel, legitimálva az azovi ezredek nácizását is azzal, hogy felkiáltott:

"Éljen Ukrajna, éljen a szabadság".

A parlament elnökének, aki tudott a csuklyás nácik beavatkozásáról, le kellene mondania.
A Görög Megoldás jogosnak érzi nemzeti döntését, hogy nem vett részt Zelenszkij beszédén, amelyből az azovi náci beszéd lett.
Továbbra is kiáltani fogunk a lelkünk mélyéről: Hellasért kiáltok. Éljen Ciprus! Éljen a szabadság. Éljen a demokrácia.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató