2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

„Z" díszítésű szendvicsek miatt indított vizsgálatot a rendőrség egy cseh politikus ellen

A cseh SPD párt egyik képviselőjének karrierje majdnem félbetört egy húsvéti facebook poszton, ahol nagyjából húsz darab szendvicset sikerült - a háború kitörése óta az oroszok támogatását szimbolizáló - „Z" szimbólummal díszítenie.

Bronislav Kalvoda, az SPD libereci elnöke elmondta, a paprikákból formált „Z" betűk nem orosz propaganda terjesztésére szolgáltak, csak barátnőjének, Zuzanának akart kedveskedni velük. A rendőrség a politikus ellen indított vizsgálatot megszüntette, miután Kalvoda elmondta, „nem támogatja az ukrajnai orosz inváziót".

A posztot azóta törölték, Kalvoda politikai karrierje azonban sérülést szenvedett, miután Jilemnice város vezetősége nem tartotta elfogadhatónak a posztot. A politikust a városi tanács eltávolította a közlekedési és közrendvédelmi bizottsági elnöki tisztségéből.

„Ha megnézik Kalvoda úr Facebook-oldalát, valószínűleg megértik, hogy ez nem volt véletlen, bárhogy is magyarázza. ez számunkra összeegyeztethetetlennek tűnik a mostani időkkel. Ennek alapján úgy döntöttünk, hogy megtesszük azt, ami a hatáskörünkben áll" - mondta a polgármester.

(ujszo.com)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató