2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Bajnok lett a Ferencváros

Ismét a Ferencváros nyerte a magyar labdarúgó bajnokságot.

A Groupama-Arénában 2:1-re legyőzték az Újpestet, ezzel 33-szoros magyar bajnok lett a zöld-fehér alakulat.

Ferencvárosi TC–Újpest FC 2–1 (Nguen 18., Vécsei 38., ill Zivzivadze 6. – 11-esből)

Budapest, Groupama Aréna, 20 155 néző. V: Karakó

Kiállítva: Loncar (90+3., Ferencváros)

 

I. félidő

Már a második percben helyzetbe kerültek a hazaiak, Boli lőtt kapura az ötös jobb sarkáról, Csongvai vetődött a labda útjába és óriásit mentett.

Az ötödik percben Esiti buktatta a tizenhatoson belül Beridzét, amiért Karakó büntetőt ítélt. A tizenegyest Zivzivadze higgadtan a bal alsóba passzolta, Dibusz a másik irányba vetődött, 0-1.

A 19. percben Boli vitte le a labdát az alapvonalra és jobbal keresztbe passzolt. A hosszún Tokmac érkezett, aki ballal, félmagasan a kapuba lőtte a labdát, 1-1.

A 39. percben a bal oldalon vezetett szép támadást az FTC. Az akció végén Pászka gurította vissza ballal a labdát. Az átadásra Vécsei érkezett, aki ballal nagyon pontosan kilőtte a kapu bal sarkát, 2-1-s állással mentek félidőre a csapatok.

II. félidő

Az 59. percben Croizet tüzelt öt méterről kapura, Dibusz bal válláról pattant ki a labda, a Fradi kapusa egy pillanatra nem is tudta, hol jár a labda.

Pár perccel később Boli vette célba a kapu bal oldalát tíz méterről, de Banai nagyot vetődve hárítani tudott.

A 70. percben Zachariassen próbálkozott 9-10 méterről, de kísérlete elsuhant a jobb kapufa mellett.

A 93. percben Loncar szabálytalankodott Csongvaival szemben, amiért megkapta második sárgáját, így kiállította a játékvezető.

A 95. percben Dibusz hibázott a tizenhatoson belül, majd Croizet lőtte a labdát a kapuba, de kézzel ért előtte labdába, így a VAR érvénytelenítette a találatot.

A Ferencváros ezzel a győzelemmel bebiztosította fennállásnak 33. magyar bajnoki győzelmét. Az Újpest továbbra is a hatodik helyet foglalja el a tabellán.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató