2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Sadiq Khan Londonja: bozótvágó késsel támadtak egy utasra a metrón

Bűnösnek találtak egy férfit, aki egy bozótvágó késsel támadt egy ingázóra a metrómegállóban a londoni Jubilee metróvonalon a csúcsforgalom idején.

Ricky Morgan minden ok nélkül támadt James Porrittra, miközben a 34 éves támadó azt mondta a rémült, metróra váró embereknek:

Ez nem terrortámadás, én csak őt akarom

– mondta a férfi. James Porritt súlyos sérülést szenvedett a kezén, azt mondta az esküdteknek, hogy olyan volt az eset, mint egy „horrorfilm” és Arnold Schwarzenegger Terminátor című sci-fi-filmjében érezte magát.

John Hillen bíró július 22-ig elnapolta az ítélethirdetést, hogy addigra elkészüljön a pszichiátriai jelentés. Az áldozat és támadója nem ismerték egymást, tehát a támadásra nem volt semmilyen indok. Morgan elmebajra hivatkozva tagadta bűnösségét a gyilkossági kísérletben, de kétnapos tanácskozás után az esküdtszék bűnösnek találta. Egy macséta és egy pillangókés birtoklásáért is elítélték. Grace Ong ügyész elmondta az esküdteknek:

A vád szerint ez egy teljesen indokolatlan támadás volt egy, a Jubilee vonalon közlekedő, a mindennapi munkáját végző ingázó ellen. Tavaly július 9-én este James Porritt egy edzőteremből a barátnőjéhez és annak apjához tartott Nyugat-Londonba.



Westminsternél felszállt egy észak felé tartó vonatra, mielőtt Morgan a Green Park közelében elővette a hátizsákjából a macsétát – írja a Daily Mail. Az áldozat így írta le a támadást:

Könyörögtem, hogy hagyja abba. Sokkot kaptam, olyan volt, mint egy horrorfilm. Tényleg azt hittem, hogy meg fog ölni.

Csak ütött engem. Nem volt értelme. Nem értettem, miért ütött meg ez a fickó. Nem volt semmiféle konfrontáció. Nem volt semmi probléma, csak bumm, elkezdett ütni engem. Olyan volt, mint egy gép. Olyan volt, mint a Terminátor című filmben.

Érzelemmentes volt. Nem tűnt úgy, hogy bármiféle együttérzés lenne benne. Nagyon céltudatosnak és könyörtelennek tűnt, és pokolian elszánt volt abban, amit csinált.

Olyan volt, mint egy küldetés. Folyton a sípcsontomat ütötte, és tényleg azt hittem, hogy meg fogok halni. 

Az esküdteknek elmondták, hogy a jobb kezét ért súlyos sérülés mellett

CSONTIG HATOLÓ VÁGÁSOKAT SZENVEDETT A FEJÉN ÉS A SÍPCSONTJÁN.

A szemtanúk szerint az utasok felálltak és sikoltoztak, amikor a támadó elkezdett hadonászni a késsel. Sokan megpróbáltak elmenekülni, de a pánikban a padlón kötöttek ki.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató