2022. szeptember 29. - Mihály
EUR : 411.26
USD : 430.37
Időjárás ikon15°11°

A fétisfesztivál miatt terjed a majomhimlő Belgiumban

Immár négyre emelkedett a Belgiumban azonosított majomhimlős megbetegedések száma. Az előző három esethez hasonlóan a negyediket is a május elején Antwerpenben megrendezett Darklands fétisfesztiválhoz kötik – számolt be róla a The Brussels Times.

Fontos, hogy mindenki, aki részt vett a Darklands fesztiválon, éber maradjon. Ha himlő okozta elváltozásokat találnak, a sürgősségi osztályon mintát lehet vetetni, és kerülni kell a más emberekkel való találkozást – hívta fel a figyelmet Marc Van Ranst belga virológus.

A szakember szerint a járvány terjedése egyre nagyobb területet érint, hozzátette, hogy ilyenre korábban még nem volt példa a majomhimlővírusok esetében.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hamarosan kiadja irányelveit és tanácsait arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni akkor, ha valaki kapcsolatba került a vírussal vagy egy fertőzött személlyel.

A majomhimlővírus korábban többnyire csak Nyugat- és Közép-Afrikában fordult elő. Az elmúlt napokban azonban Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Izraelben, Svájcban és már Ausztriában is észleltek majomhimlős eseteket.

(VG)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató