2022. június 26. - János, Pál
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon27°19°

Jakabot megpróbálják kivégezni a Jobbikban

A Jobbik tagjaként etikai eljárást kezdeményezek Jakab Péter pártelnök ellen

– írja legújabb Facebook-bejegyzésében Varga Zoltán Péter.

A Jobbik dunakeszi szervezetének elnöke kifejtette, pártja jelenlegi irányában nem hisz, így hetek óta folytat „egyeztetéseket a továbbiakról”. Kitért arra, hogy ennek kapcsán mérlegelt a mandátuma sorsáról, s a közeljövőben tájékoztatta volna döntéséről a Jobbik elnökségét, ám mindezt felülírta, hogy Jakab Péter pártelnök etikai eljárást kezdeményez Potocskáné Kőrösi Anitával, a párt elnökhelyettesével szemben. A vidéki szervezet elnöke azt is nehezményezi, hogy a Jobbik első embere korábban még kiállt amellett, hogy a párt belső életét, konfliktusait nem az ország nyilvánossága előtt kell folytatni, most azonban ezzel ellentétesen cselekedett.

„Az a tény ugyanakkor, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője a viták belső megbeszélése helyett, senkivel sem egyeztetve, jogi bizonyság nélkül, nyilvánosan vádolja meg a párt második emberét, a személyektől és az állítottak esetleges valóságtartalmától függetlenül elfogadhatatlan, és tisztában vagyok vele – hisz a rendelkezések java részét az elmúlt közel húsz évben éppen én szerkesztettem –, hogy súlyosan sérti a Jobbik alapszabályát, valamint etikai és fegyelmi szabályzatát.

Mivel hivatalosan jelenleg is a Jobbik tagja vagyok, így az alapszabályban biztosított jogommal élve a fenti cselekmény miatt a mai napon etikai eljárást kezdeményezek a Jobbik elnökével szemben”

– zárta gondolatait Varga Zoltán Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató