2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A WHO szerint a Pride-eseményeknek a majomhimlő-fenyegetés ellenére is folytatódniuk kell

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a "meleg büszkeség hónapjára" tervezett globális tömegrendezvényeket nem kell lemondani annak ellenére, hogy a szakértők szerint a majomhimlő nagyrészt az LMBT emberek körében terjed.

Úgy tűnik, fontosabb, hogy a hiányos öltözetű meleg férfiak szuggesztíven pöröghessenek az utcai felvonulásokon, mint egy veszélyes betegség megfékezése.

Ki gondolta volna?

A majomhimlős megbetegedések száma világszerte egyre nő, a korábbi járványkitöréseket egy spanyolországi meleg szaunában és egy belgiumi fétisfesztiválon azonosították. A vírus nagyrészt meleg és biszexuális férfiakat fertőzött meg, akik más férfiakkal szexeltek.

Az Egyesült Királyságban az egészségügyi tisztviselők most azt mondják azoknak, akik úgy gondolják, hogy majomhimlővel fertőzöttek, hogy ne éljenek szexuális életet, annak ellenére, hogy mások aggodalmukat fejezték ki, hogy ez a melegek "megbélyegzéséhez" vezethet, hasonlóan ahhoz, ahogy egyesek a COVID-járvány kezdetén a kínaiakkal szembeni rasszizmus miatt fejezték ki aggodalmukat.

A WHO, amely megkönnyítette Kína drákói válaszlépéseit a COVID-ra azzal, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy a nyugati világ is hasonló zárlatokat vezessen be, azt szorgalmazza, hogy a meleg büszkeségi rendezvényeket folytassák, annak ellenére, hogy egyértelműen fennáll a veszélye annak, hogy szuperterjesztő rendezvények lesznek, mivel a majomhimlő szoros fizikai érintkezés útján terjed.

"Fontos, hogy azok az emberek, akik ki akarnak menni és meg akarják ünnepelni a meleg büszkeséget, az LMBTQ+ büszkeséget, továbbra is menjenek és tervezzék, hogy ezt megteszik" - mondta Andy Seale, a WHO globális HIV, hepatitis és szexuális úton terjedő fertőzések programjaival foglalkozó osztályának stratégiai tanácsadója.

"A legtöbb ilyen rendezvény - a hivatalos rendezvények - a szabadban zajlanak, családbarátok" - tette hozzá Seale. "Nem látunk valódi okot arra, hogy aggódjunk az átvitel fokozott valószínűsége miatt ezekben a kontextusokban."

Eltekintve attól a nevetséges állítástól, hogy a meleg büszkeség rendezvények "családbarátok", a WHO válasza világosan jelzi, hogy a jelek szerint fontosabb, hogy ne tűnjön "homofóbnak", mint a vírusos betegségek terjedésének megállítása.

Furcsa álláspont ez egy olyan szervezettől, amely a vírusos betegségek terjedésének megfékezésére hivatott.

A kettős mérce hasonló a 2020 májusához, amikor a kormányok drákói zárlatokat rendeltek el, amelyek megakadályozták, hogy az emberek részt vegyenek szeretteik temetésén, de a Black Lives Matter támogatóinak millióit bátorították, hogy gyűljenek össze a nyugati világ városaiban.

Sőt, akkoriban a média és még a közegészségügyi szakemberek is azt állították, hogy a "rasszizmus" nagyobb veszélyt jelent a társadalomra, mint a COVID-19, szabad utat adva az embereknek, hogy nagy számban gyűljenek össze és terjesszék a vírust, amennyiben ezt a George Floydnak való igazságszolgáltatás nevében teszik.

(SummitNews)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató