2022. június 25. - Vilmos
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon27°19°

Kovács Zoltán: Idióta, aki a gyereket hibáztatja a politikai megnyilvánulásokért

Idióta, aki a gyerekeket hibáztatja a Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésen történtek miatt – ezt írta Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Twitteren.

A magyar válogatott szombat este – közel 60 év után először – 1–0 ra legyőzte Angliát. A zárt kapus meccsre 14 év alatti gyermekeket és kísérőiket engedték be, a mérkőzés előtt azonban így is kifütyülték az angol válogatottat, miközben a játékosaik a fehérgyűlölő rituálét adták elő (BLM) és térdre ereszkedtek. Az esetről az összes nagyobb brit lap beszámolt.

A BBC hangsúlyozta, hogy a füttyszót tisztán lehet hallani az egész stadionban, és különösen annak fényében volt ironikus a véleménynyilvánítás, hogy a magyar válogatottnak a szurkolók rasszista, homofób megnyilvánulásai miatt kellett zárt kapus meccset játszaniuk. Szerintük az eset azt is kérdésessé teszi, hogy az UEFA szabályait miért lehet addig csűrni-csavarni (a 14 éven aluliak zárt kapus részvételét illetően), hogy ilyen helyzet is előfordulhat. 

Bárki, aki azt gondolja, hogy a budapesti focimeccsre látogató gyerekeket okolni lehet bármilyen politikai megnyilvánulásért, egy igazi idióta

– ezt már Kovács Zoltán írta a brit sajtó cikkeire reagálva.

Hozzátette: gratulál a válogatottnak a győzelemhez, és

„a 35 ezer gyereknek is járt a taps”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató