2022. június 28. - Irén, Levente
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Körbezárták az ukránokat Szeverodonyeckben – vagy megadják magukat, vagy meghalnak – közölte Baszurin

Az ukrán biztonsági erők gyakorlatilag blokád alá kerültek Szeverodonyeckben – közölte Eduard Baszurin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) népi milíciájának helyettes vezetője a védelmi minisztérium által szervezett sajtótájékoztatón – írja a RIA Novosztyi.Elmondása szerint tegnap az ukrán fegyveres erők harcosai felrobbantották az utolsó hidat, amely Szeverodonyecket és Liszicsanszkot kötötte össze, és most nem tudják elhagyni a várost.

“KÉT LEHETŐSÉGÜK VAN: VAGY KÖVETIK KATONATÁRSAIK PÉLDÁJÁT ÉS MEGADJÁK MAGUKAT, VAGY MEGHALNAK. NINCS MÁS LEHETŐSÉGÜK” – MONDTA BASZURIN.

Múlt héten Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette Szeverodonyeck lakónegyedeinek teljes felszabadítását. Folytatódnak a harcok az Azot üzem területén, ahol a blokád alá vont nacionalisták több száz civilt tartanak fogva. Így szinte a Luganszki Népköztársaság (LNR) teljes területe felszabadult, és Liszicsanszk maradt az utolsó nagyobb város, amely még mindig a kijevi hatóságok ellenőrzése alatt áll.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium szerint március végére az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató