2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Vergődik az ukrán propaganda - háromszor hazudnak egy nap az ukránok

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az ukránok felrobbantottak hidakat, így gyengítenék az orosz előrenyomulást.

Erre ma megváltozott az ukránok kommunikációja, és azt állítják, az oroszok rombolták le. Miközben sajnálni kellene őket, hogy nincsen hová menniük. Pedig meg is adhatnák magukat. Az emberek gyomra felfordul az ukrán hazugságoktól, és láthatjuk a teljes sajtó halálhörgését is. 

Tegnap óta így változott az ukrán propaganda:

Az összes szeverodonyecki hidat szétlőtték az oroszok
 
Járhatatlanok a Szeverodonyeckből kivezető utak, miután mind a három megmaradt hidat szétlőtték az oroszok – közölte Szerhij Hajdaj, Luhanszk régió ukrán igazgatásának vezetője. A kormányzó videóüzenetet publikált, ebben elmondta azt, hogy az oroszok még nem foglalták el a várost, „egy része” ugyanis még ukrán ellenőrzés alatt áll. Hajdaj már a múlt héten beismerte, hogy a heves orosz ágyútűz miatt Szeverodonyeck ukrán védőinek ki kellett vonulniuk a belvárosból, és már csak a város külső részeit tudják tartani.

„Városrészt városrész után pusztítanak el” – mondta a kormányzó az orosz tüzérségi fölényről.

Az, hogy az oroszok a Sziverszkij-Donyec folyó összes hídját elpusztították Szeverodonyeck mellett, lényegében lehetetlenné teszi, hogy az ostromlott városban rekedt civilek a szomszédos Liszicsanszkba meneküljenek. Igaz, az oroszok azt a várost is lövik, de ott még nem olyan rossz a helyzet, mint Szeverodonyeckben,- írják a szennyoldalak, akiknek egyre kevesebben hisznek. Hiszen az oroszok régen felajánlották a civileknek, és aki akart el is ment. Aztán az oroszok felajánlották tegnap, hogy vagy megadják magukat, vagy meghalnak. 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató