2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Leállhatnak a kamionok az Egyesült Királyságban

Egyre nagyobb bajban a brit fuvarozók, sürgős segítséget kértek.

Nagy-Britanniában is az egekbe szökött az üzemanyag ára, azt pedig jelenleg még megjósolni sem lehet, hogy ez a drágulás mikor fog megállni. A kutakon jelenleg 1,86 font egy liter gázolaj ára, ami átszámítva nagyjából 860 forintnak felel meg.

Ez már a brit fuvarozóknak is lassan a megfizethetetlen kategória, ezért egyre többen emelik fel a szavukat, hogy Európa számos országához hasonlóan végre Nagy-Britanniában is hozzanak olyan döntéseket, melyek mérsékelhetik a veszteségeiket.

Talán a White Transport fogalmazta meg a legkeményebb lépéseket, úgy vélik ugyanis, hogy időszakos blokádokkal és kisebb sztrájkokkal nem sokra mennek, helyette országszerte meg kellene tagadniuk a munkát a szállítmányozóknak.

„Folyton panaszkodunk, de nem teszünk semmit” – áll a cég bejegyzésében, mely azt javasolja, hogy állítsák le a kamionokat, amivel gyakorlatilag a teljes ellátási láncot megbénítják. Az ötletet számos cégvezető támogatja, konkrét lépés ugyanakkor még nem történt az ügyben.

A brit közúti fuvarozók szövetsége (Road Hauliers Association – RHA) felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi helyzet az infláció további növekedését is elősegíti, hiszen a fuvarozók kénytelenek árat emelni, az ügyfeleik pedig a vásárlókra terhelik ezeket a pluszkiadásokat.

Éppen ezért arra kérték a brit kormányt, hogy vezessenek be literenkénti 15 pennys engedményt a fuvarozóknak. A kormány eddig mindössze 5 pennyt engedett a jövedéki adóból, azt is még áprilisban, azóta viszont még jobban elszabadultak az üzemanyagárak – írta meg a trans.info.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató