2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A britek bejelentették: Oroszország annyira meggyengült, elvesztették a háborút

Az Egyesült Királyság fegyveres erőinek vezetője szerint Oroszországnak sokat veszített erejéből és „stratégiailag elvesztette” az ukrajnai háborút – írja a Sky News.

Sir Tony Radakin admirális hozzátette: Oroszország szárazföldi csapatainak 25 százalékát veszítette el aránylag kevés megnyert területért cserébe. Szerinte ha az oroszok kifogynak a csapatokból és a fejlett rakétákból, akkor soha nem fogják tudni elfoglalni egész Ukrajnát.

Radakin szerint Oroszország súlyos hibát követett el, miközben a NATO a finnek és a svédek csatlakozásával csak erősebbé lesz.

„Az orosz gép felőrlődik, miközben minden nap csak pár – két, három, öt – kilométert halad előre. Nehéz lesz Ukrajnának ez a hosszú harc. Mi támogatjuk Ukrajnát, az ország megmutatta, milyen bátor valójában” – mondta.

Radakin kiemelte még, hogy Oroszországnak több sebezhető pontja is van, mivel nagyon sok embert és csúcstechnológiás fegyvert veszít. Az ukránokat csak dicsérte az admirális, szerinte zseniális, ahogy felvették a harcot a megszállókkal szemben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató