2022. június 26. - János, Pál
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon32°17°

Elkezdték megadni magukat a Szeverodonyeckben körülzárt ukrán katonák

Az ukrán fegyveres erők néhány, a szeverodonyecki Azot vegyi üzemben körülzárt katonája megadta magát – közölte Andrej Marocsko, a luganszki népi milícia alezredese a Luganszki Tájékoztatási Központ pénteki közleménye szerint.

“A Szeverodonyeck városban lévő Azot üzem területén végrehajtott különleges katonai művelet során valóban néhány ukrán katona meghozta a helyes döntést” – hangoztatta Marocsko.

A tiszt a Pervij Kanal orosz tévécsatornán azt mondta, hogy az orosz és a luganszki “szövetséges erők” csütörtökön “mini hídfőállásokat” hoztak létre a támadáshoz a szeverodonyecki ipari zónában, és megkezdték a terület “megtisztítását”. Elismerte, hogy az ellenség makacsul ellenáll, és gázlón kap utánpótlást a Sziverszkij Donyec folyón át.

Mint mondta, ezeket a kísérleteket elfojtják.

Korábbi jelentések szerint a szeverodonyecki ipari övezetben lévő ukrán alakulat létszáma elérheti a 2500 főt, egynegyedük “külföldi zsoldos” lehet. Utóbbiak között Leonyid Paszecsnyik, a “Luhanszki Népköztársaság” vezetője szerint amerikaiak, britek és lengyelek vannak. Vitalij Kiszeljov, a “köztársaság” belügyminiszter-helyettese azt mondta, hogy az Azotban akár 1200 civil “túszt” is fogva tarthatnak.

Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője Telegram-bejegyzésben közölte, hogy az ukrán erők pénteken hat pontról nyitottak tüzet a köztársaság székhelyére, de ezek mindegyikét elfojtották.

Állítása szerint az ukrán csapatok újabb haditechnikát vonnak össze, hogy ismét csapásokat mérjenek Donyeckre.
 
A helyi hatóságok szerint az ukrán tüzérség pénteken mintegy 200 lövedéket lőtt ki Donyeckre. Pusilin hétfőn nyilvánosan kért erősítést Moszkvától az ukrán támadások elfojtásához.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató