2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Találkozóra hívja Novák Katalint a Soros-szervezet

Nem a gesztusok, hanem a tettek elnöke vagyok. Azt szeretném, ha minél több magyar ember érezné, az ő elnöke is vagyok. Ebbe természetesen beletartoznak a homoszexuális magyar emberek is” – nyilatkozta tegnap Novák Katalin Telexnek. Ennek apropóján találkozóra hívja a Háttér Társaság nevű Soros-szervezet a köztársasági elnököt.

A szervezet bízik abban, hogy Novák Katalin megfogalmazott célja nem csak szavakban, hanem tettekben is megmutatkozik, ezért az egyesület személyes találkozót kezdeményez a köztársasági elnökkel a magyarországi LMBTQI közösséget érintő problémákról.

Mint írják, ugyan az elmúlt évtizedekben a magyar társadalom és jogrendszer sokkal elfogadóbbá vált a szexuális és nemi kisebbségek irányában, de ez a pozitív tendencia az elmúlt években megfordulni látszik. Nőtt az LMBTQI személyek ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmények száma, egyre elterjedtebbé vált az ellenük irányuló gyűlöletbeszéd. Az EU Alapjogi Ügynökségének 2019-es kutatása szerint minden második magyar LMBTQI embert (49%) ért diszkrimináció az élet különböző területein.

Egyébként tegnap Novák Katalin azt is elmondta a Telexnek, hogy nem fog Pride-on részt venni.

Így gúnyolták ki a köztársasági elnököt a homoszexuálisok, most meg találkozót kérnek tőle...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató