2022. június 26. - János, Pál
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon27°19°

The Washigton Post: Nem lehetséges Putyin megbékítése, a Nyugatnak ragaszkodnia kell a legyőzéséhez

„Lehet, hogy Putyin nyer Ukrajnában, de az igazi háború csak utána kezdődik” – fogalmaz a hírügynökség szerzője.

A The Washigton Post egyik legnevesebb írója szerint lehet, hogy Vlagyimir Putyin nyer Ukrajnában, de az igazi háború csak utána kezdődik. Max Hastings, aki korábban a konzervatív Daily Telegraph, majd Evening Standard főszerkesztője volt, azt írja, nehéz úgy tekinteni az elnökre, mint nem a gonosz megtestesült képviselőjére.

Tízezrek haláláért felel az ukrán frontokon, mert be akarja teljesíteni a nemzeti és személyes nagyság álmát,

noha arra semmiféle jogi vagy erkölcsi alapja nincsen” – fogalmaz a szerző. 

A cikk szerint Putyin az ukrán gabonaszállítmányok feltartóztatásával éhínséget idéz elő, és a déli féltekének egyre nagyobb részét fenyegeti vele. A szerző szerint Putyin próbálja bizonyítani, hogy szélsőséges erőszakkal sokkal nagyobb szerephez képes juttatni országát a világszínpadon, mint amekkora azt gazdasági és politikai ereje alapján megilleti.

„Le kell győzni Putyint”

„Újfajta aszimmetrikus hadviselést folytat, de ez hosszú távon nem helyettesítheti a gazdasági és társadalmi sikereket. Ám hogy szembe tudjon szállni az agresszióval, ahhoz Európának ki kell szabadulnia az energiafüggőségből és újra fel kell fegyverkeznie. Mindkettőhöz idő kell, miközben a Kreml katonái nyomulnak előre a Donyecki-medencében. Ennélfogva elengedhetetlen az USA ütőereje és szerepvállalása” – olvasható a cikkben. 

A cikk írója szerint

Nem lehetséges Putyin  megbékítése, a Nyugatnak ragaszkodnia kell a legyőzéséhez,

és ahhoz, hogy vonuljon ki ukrán földről”. 

 

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató