2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A mostani világrend helyett új fog alakulni - HUXIT-párt portálunknak

Portálunk egy gyors kérdéssel kereste meg Volner Jánost, a HUXIT-párt elnökét. Aki lemaradt volna a javaslatról, az ide kattintva elolvashatja.

Mi a véleménye a Huxit Pártnak a Fidesz-KDNP az Európai Unió jövőjéről szóló határozati javaslatáról?

Nagyon fontos és előremutató gondolatokat fogalmaztak meg az Európai Unió jövőjéről szóló határozati javaslatban a Fidesz-KDNP vezető politikusai. Az Európai Unió nyugati országai azonban más utat választottak. Ők az Amerikai Egyesült Államok mintájára az Európai Egyesült Államokat szeretnék létrehozni, méghozzá amerikai alárendeltségben. Hiába fogalmazzuk meg mi magyarok a nemzeti szuverenitás gondolatának fontosságát, ha a jövőképünk teljesen eltér attól, amit Nyugat Európában gondolnak. A véleményünk meghallgatása helyett eddig is csupán kioktatást és ideológiai alapú támadásokat kaptunk azoktól az országoktól, és akik immár a saját országhatáraikon belül vívnak reménytelen küzdelmet azokkal a gazdasági és társadalmi problémákkal, amit a saját hibás politikájuk idézett elő. Az egykori gyarmattartók önkényével azonban mégis elvárják tőlünk, hogy őket kövessük, mert szerintük ők okosabbak nálunk és jobban tudják a magyaroknál, hogy milyen jövőre van szükségük.


Magyarország kormánypártjai láthatóan komoly kísérletet tesznek az Európai Unió megújítására. A Huxit Párt azonban emlékeztet arra, hogy az Európai Unió jövőjéről szóló döntéseket már nem az Európai Unióban hozzák, hanem az Amerikai Egyesült Államokban. Ma az Európai Unió vezető politikusai ugyanolyan amerikai érdekeket képviselő karakterszínészek csupán, mint az Ukrajnát vezető Zelenszkij. Mivel ezek a politikusok nem Európa népeinek érdekeit képviselik, a meggyőzésükre semmilyen lehetőséget nem látunk. Magyarországnak az erőforrásait a következő években az Unióból való kilépés gazdasági előkészítésére kell koncentrálnia. Saját, magyar márkákra, működő célpiacokra van szükségünk. El kell érnünk azt, hogy a most felboruló világgazdasági rend után Magyarország központi szerepet játszhasson a keleti áruk és erőforrások Nyugat felé történő becsatornázásában. A mostani világrend helyett új fog alakulni, méghozzá alapvetően keleti dominanciával. Ha ezt a történelmi lehetőséget képesek vagyunk felismerni és kihasználni, biztonságos és jól működő üzleti környezetet tudunk keleti és nyugati cégeknek egyaránt kínálni, akkor a jelenlegi válsághelyzetből Magyarország más, európai államokat megelőzve, győztesen fog kikerülni.- válaszolt portálunk kérdésére Volner János.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató