2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

V. Naszályi meghátrált, egyelőre mégsem támogatná Alföldi Robika színházát

Visszavonta az Átrium magánszínház alapítványának 35 millió forintos támogatásáról szóló előterjesztését V. Naszályi Márta – ezt a baloldali polgármester a mai testületi ülésen jelentette be. A támogatás elég visszás lenne; a helyi fideszes önkormányzati képviselő szerint az összegért cserébe a kerületi középiskolásoknak érzékenyítő foglalkozásokat tartanának Alföldi Róberték.



Az önkormányzati bizottságokban már háromszor is leszavazták az Alföldi Róbert nevével is fémjelzett magánszínház támogatását. Bár V. Naszályi Márta egy múlt heti lakossági fórumon még kiállt a színház támogatásának terve mellett, amellyel kapcsolatban több kérdést kapott, úgy tűnik, a kudarctól tartva egy hét múlva mégis meghátrált.

Érdemes megjegyezni, hogy szeptember 11-én időközi önkormányzati választást tartanak a kerületben. Gelencsér Ferenc (Momentum), az 5. számú egyéni választókerületben mandátumot nyert helyi politikus ugyanis a parlamentbe jutott a baloldal közös listáján, és lemondott képviselői helyéről. Nem elképzelhetetlen, hogy V. Naszályi Márta abban reménykedik, hogy ezen az időközi választáson majd a baloldal jelöltje nyer, aki a Magyar Nemzet értesülései szerint a momentumos Korsós Borbála lesz.

A korábban a Magyar Nemzetnek nyilatkozó helyi fideszes önkormányzati képviselő, Gulyás Gergely Kristóf rámutatott, hogy a párbeszédes polgármester és a helyi Momentum között politikai alku köttethetett, ugyanis a korábban Gelencsér titkárnőjeként dolgozó Korsóst már egy hónappal ezelőtt kinevezték alpolgármesternek. Ezzel a polgármesteri döntéssel párhuzamosan a Momentum véleménye megváltozott az Átrium ügyében is, korábban ugyanis ők is ellenezték a 35 milliós támogatást. Gulyás Gergely Kristóf azt is jelezte, hogy a szeptemberre kiírt időközi választást meg kell nyerniük ahhoz, hogy összeállhasson ebben a kérdésben egy olyan koalíció, ami meg tudja akadályozni, hogy az Átrium Színház ekkora összeget kapjon a kerületiek pénzéből.

(PS, MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató