2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vége! Az oroszok teljesen elfoglalták Szeverodonyecket - sír a teljes libsi média

„Teljesen elfoglalta Szeverodonyeck városát az orosz hadsereg” – közölte szombaton Olekszandr Sztrijuk, a Donyec-medencei város polgári és katonai közigazgatásának a vezetője.

 

Jelenleg nincs lehetőség a város elhagyására, az emberek csak a megszállt terület irányába próbálhatnak távozni

– tette hozzá Sztrijuk.

Vagyis a városban rekedt civilek ukránok által ellenőrzött területre már nem tudnak átjutni, csak oroszok megszállta területre.

Az Azot vegyiüzemben, amelyet az oroszok szombaton még mindig lőttek, több száz civil talált menedéket, akik nem engedtek a felszólításnak, hogy távozzanak. Sztrijuk szerint a civilek most már elhagyják az üzem területét, az oroszok pedig propagandavideókat forgatnak velük. Megjegyezte, az emberek majdnem 3 hónapot töltöttek pincékben, óvóhelyeken, jelenleg fizikai és pszichológiai segítségre van szükségük.

A városban több hete heves harcok dúlnak az orosz és az ukrán erők között. Az ukrán hadsereg csütörtökön jelentette be, hogy kivonul a háború előtt mintegy százezer lakosú településről, hogy jobban tudja védelmezni a szomszédos Liszicsanszkot.

Az orosz és oroszbarát erők elfoglalták a szeverodonyecki Azot vegyi üzemet is, ahonnan több mint 800 polgári személyt evakuáltak – közölték a szakadárok.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató