2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Kazalfejű Boris meghívta az ukrán színészt Londonba

Borisz Johnson bejelentette, hogy „megtiszteltetés” lenne, ha Volodimir Zelenszkijt államfőként látná vendégül, ha az ukrán elnök úgy érzi, képes elhagyni a háború sújtotta országát – írja a PA.

A kormányfő szerint Ukrajnának most az a legfontosabb, hogy a nyugati vezetők a németországi G7-csúcson egységesek maradjanak Zelenszkij elnök mellett.

„Úgy gondolom, hogy Volodimir Zelenszkij teljesen elképesztő munkát végzett országa és a világ véleményének irányításában egy szörnyű időben” – mondta Johnson az ITV Newsnak a bajorországi csúcstalálkozón.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e állami látogatást ajánlani az ukrán vezetőnek, Johnson azt mondta:

„Ha valaha is szabadon távozhat, és van értelme elhagynia Ukrajnát, akkor az Egyesült Királyságnak nyilvánvalóan nagy megtiszteltetés lenne, ha vendégül láthatná. De a legfontosabb az, hogy továbbra is egységesek legyünk itt a G7-en. És mi azok vagyunk.”

A Times arról írt, hogy a miniszterek azt fontolgatják, felajánlanak Zelenszkijnek egy állami látogatást, beleértve a királynővel való találkozást. A toryk tisztségviselői azt is szeretnék, ha felszólalna a párt októberi konferenciáján, akár videón keresztül – írja a lap.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató