2022. szeptember 26. - Jusztina
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon15°12°

A G7 vezetői megállapodtak, nem lehet vége a háborúnak - több fegyvert

A Bajorországban tartott csúcstalálkozójukról készült nyilatkozattervezet szövege szerint a G7-vezetők kötelezettséget vállalnak arra, hogy határozatlan ideig támogatják Ukrajnát az orosz invázió elleni védekezésben.

„Továbbra is nyújtunk pénzügyi, humanitárius, katonai és diplomáciai támogatást, és mindaddig kiállunk Ukrajna mellett, ameddig csak kell” – idézte a Bloomberg a nyilatkozattervezet szövegét. A megfogalmazás azért fontos, mert a szövetség tagjai aggódnak a háború elhúzódása miatt, és néhányan – köztük Németország és Franciaország – utaltak arra, hogy nyitottabbak lehetnek a tárgyalásos tűzszünet gondolatára.

A dokumentum szerint a G7 vezetői mérlegelik azt a lehetőséget is, hogy a vámokból származó bevételeket Ukrajna támogatására fordítsák.

A vezetők korábban megvitatták, hogyan lehetne összehangolni a fellépést a megugró infláció leküzdésére és a recesszió veszélyének elhárítására, valamint azt, hogyan lehet fenntartani az Oroszországra nehezedő nyomást. A háborútól kb. 1200 kilométerre nyugatra lévő elmaui kastélyban, ahol a csúcstalálkozó zajlik, Olaf Scholz német kancellár és házigazda vezeti a tárgyalásokat többek között a klímaváltozás kezeléséről, az infrastrukturális ügyekről és a beruházásokkal kapcsolatban.

(Bloomberg)

 

Támogatnunk kell Ukrajnát, hogy megerősítse kezét mind a háborúban, mind a jövőbeni tárgyalásokban.

Emmanuel Macron elnök úr és én megegyeztünk abban, hogy ebben a kritikus pillanatban fokozzuk katonai támogatásunkat Ukrajna számára, és fokozzuk az angol-francia együttműködést a védelem és a biztonság terén.- ezt már az imént Boris Johnson írta a Facebookon.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató