2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Zelenszkij szerint Ukrajna vissza fogja szerezni az elveszített városokat

Ukrajna vissza fogja szerezni azokat a városokat, amelyeket elveszített Oroszországgal szemben. Köztük Szeverodonyecket is – jelentette ki késő esti videobeszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A Sky News tudósítása szerint Zelenszkij elmondta, hogy Ukrajnát az elmúlt 24 órában 45 orosz rakétatámadás érte, egyúttal „cinikus kísérletnek” minősítette a támadásokat, amik szerinte arra szolgálnak, hogy „megtörjék az ukrán nép lelkét”. 

"Ez egy ilyen szakasza a háborúnak – erkölcsileg nehéz, érzelmileg nehéz. Amikor tudjuk, hogy az ellenségnek nem fog sikerülni, amikor megértjük, hogy még meg tudjuk védeni az államunkat, de nem érezzük ennek az időbeli korlátait, akkor megtesszük. nem érezni még mennyi ütések, veszteségek, erőfeszítések lesznek, mielőtt látnánk, hogy a győzelem már a láthatárunkon van” – tette hozzá az államfő.

"Ez nem csak az infrastruktúránk tönkretétele, hanem egy nagyon cinikus, kiszámított nyomásgyakorlás is népünk érzelmeire. Semmiféle orosz rakéta, semmilyen csapás nem törheti meg az ukránok lelkét" - tette hozzá. 

Zelenszkij úgy foglalta össze, hogy minden orosz rakéta érv Ukrajnának a partnerekkel folytatott tárgyalásain.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató