2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hadházy tátott szájjal ácsorog a f*szerdőben: eskütételét ismét elhalasztották

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága nem foglalt állást Hadházy Ákos parlamenti eskütétele ügyében, még időre van szükségük, hogy tanulmányozzák a kérdést.



A parlament igaszságügyi bizottságától kér állásfoglalást Kövér László házelnök Hadházy Ákos eskütétele ügyében - ez két hete hangzott el egy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője által tartott háttérbeszélgetésen.

Hadházy Ákos ugyanis nem egészségügyi ok miatt, hanem politikai döntés alapján nem vett részt a parlamenti alakuló ülésen, és így a képviselői esküjét sem tette még le.

Hadházy időközben jelezte a házvezetésnek, hogy le kívánja tenni az esküt, korábban nyilvánosan is elmondta, hogy le fogja tenni az esküt. De a házvezetéstől nem kapott még időpontot az eskü letételére - mondta néhány hete a lódoktor. 

A parlament igazságügyi bizottságának az előzetes napirendjén szerepelt az állásfoglalás “Kövér László megkeresése az alakuló ülésről távollévő képviselő eskütételének a pótlására nyitva álló határidő ügyében” címmel. 

Ugyanakkor a bizottsági ülésen az hangzott el, a testület KDNP-s elnöke, Vejkey Imre jelezte, még szeretnék tanulmányozni/vizsgálni a kérdést. Így nem született döntés sem bizottsági állásfoglalásról.

“A kutyát sem érdekli…” 

Korábban, májusban Kövér László egy Médiaworks podcastban kijelentette: „A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt, engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató